Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 08:30

Ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη βοήθεια υπολογιστή

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η τεχνολογία των υπολογιστών βοηθάει στην ολική αρθροπλαστική γόνατος

Οι υπολογιστές μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη θέση και την ευθυγράμμιση των εμφυτευμάτων και επιτρέπουν έτσι ώστε η επέμβαση να μπορεί να γίνει με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρέχεται στον ασθενή ένα ισορροπημένο γόνατο με καλό λειτουργικό αποτέλεσμα.

Με την βοήθεια του υπολογιστή ευθυγραμμίζονται τα οστά με το εμφύτευμα και εξισορροπούνται οι σύνδεσμοι για να διασφαλιστεί καλύτερα το εύρος της κίνησης και να λειτουργήσει με φυσικό τρόπο η αρθροπλαστική.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος με τη βοήθεια του υπολογιστή επιτρέπει τον μικρότερο τραυματισμό των μαλακών μορίων του γόνατος, αφαιρείται όσο το δυνατόν λιγότερο υγιές οστό και δεν χάνεται αίμα με αποτέλεσμα να μην απαιτείται μετάγγιση αίματος.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος διαρκεί λίγο περισσότερο και απαιτείται και η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας του γόνατος για να δημιουργηθεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο στον υπολογιστή. Επίσης, πάνω στο γόνατο του ασθενούς τοποθετούνται ειδικοί αισθητήρες, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν την ανάγκη για απεικονιστικό έλεγχο. Αισθητήρες υπάρχουν και πάνω στα εργαλεία και βοηθούν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Έτσι η αρθροπλαστική γόνατος γίνεται με περισσότερη ακρίβεια και το λειτουργικό αποτέλεσμα της άρθρωσης του γόνατος είναι πολύ καλύτερο.

Ρωτήστε, τον γιατρό σας να σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες της επέμβασης που θα κάνετε.

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως τρίζουν οι αρθρώσεις σας;

Αρθροπλαστική γόνατος

Σε ποιους ασθενείς η αρθροπλαστική δεν έχει καλά αποτελέσματα

Rivaroxaban σε επεμβάσεις ισχίου και γόνατος

Oστεοαρθρίτιδα

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1789 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 13:31
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.