Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 13:49

Η νυκτουρία διαταράσσει τον ύπνο των ηλικιωμένων

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η νυκτουρία διαταράσσει τον ύπνο

 

Η ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να επιδεινώνει τον ήδη φτωχό ύπνο των ηλικιωμένων με αϋπνία, υποδεικνύει μία έρευνα.

Η αγωγή του προβλήματος, που ονομάζεται νυκτουρία, ICD-10 R35, θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ύπνου μεταξύ των ηλικιωμένων, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα περιέλαβε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και γυναίκες με αϋπνία. Οι τάσεις ύπνου και ξυπνήματος για να ουρήσουν τη νύχτα αξιολογήθηκαν για 2 εβδομάδες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποσοστό 54% όσων ξυπνούσαν τη νύχτα σχετιζόταν με την ανάγκη να ουρήσουν.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Journal of Clinical Sleep Medicine’, αναφέρεται ότι όσο πιο συχνά επισκέπτεται το μπάνιο κάποιος κατά τη διάρκεια της νύχτας τόσο πιο φτωχή είναι η ποιότητα του ύπνου του, όπως περιγράφεται από τον ίδιο.

Επιπλέον, οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ξύπνημα τη νύχτα ήταν κατά 11,5% μακρύτερο όταν οι άνθρωποι επιθυμούσαν να ουρήσουν. Το ξύπνημα τη νύχτα για επίσκεψη στο μπάνιο δεν είχε επίδραση στη συνολική διάρκεια ύπνου.

Tα αποτελέσματα αυξάνουν την κλινική ερώτηση της αντιμετώπισης της νυκτουρίας για να βοηθηθούν άνθρωποι με αϋπνία.

Επομένως, θα μπορούσε η αϋπνία ή η φτωχή ποιότητα ύπνου που εμφανίζεται σε ηλικιωμένους να μειωθεί από αγωγή κατά της νυκτουρίας;

Το αντίθετο είναι αρκετά πιθανό-ότι η κατάλληλη αγωγή της αϋπνίας θα μπορούσε να μειώσει την εμφάνιση νυκτουρίας.

Η νυκτουρία διαταράσσει τον ύπνο μέχρι τα τρία τέταρτα των ηλικιωμένων, σημειώνουν οι ερευνητές.

Βιβλιογραφία

consultantlive.com

 

 

Διαβάστηκε 1840 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 10:20
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κυστεοκήλη Η σάουνα μπορεί να καταστρέψει το σπέρμα »