Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 08:18

Χάρτης κοιλιακού πόνου

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Χάρτης που δείχνει την αιτία του πόνου της κοιλιάς σας

Ο κοιλιακός πόνος είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα και μπορεί να επηρεάσει περισσότερο από το 90% του πληθυσμού.

Η ένταση του πόνου μπορεί συχνά να μας φοβίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται σε κάτι σοβαρό. Ωστόσο, τα παρατεταμένα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν μια χρόνια ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εάν κάθε είδους πόνος διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες (μακροχρόνιο φούσκωμα, έμετος, διάρροια, αίμα στα κόπρανα, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για μια πλήρη διάγνωση.

Η τοποθεσία, η διάρκεια, η σοβαρότητα, οι επιβαρυντικοί παραγόντες και η ανακούφιση, και τα συμπτώματα βοηθούν στην ακριβή διάγνωση.

Ο κοιλιακός πόνος μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος δυσφορίας μεταξύ του θώρακα και της βουβωνικής χώρας. Δεδομένου ότι αυτό είναι μια εκτεταμένη περιοχή του σώματος, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την ακριβή θέση του πόνου, ώστε να μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα την αιτία.

Η αξιολόγηση του κοιλιακού πόνου απαιτεί την κατανόηση των πιθανών μηχανισμών που ευθύνονται για τον πόνο, τις πιο συχνές αιτίες και την γνώση της κλινικής παρουσίασης των τυπικών ασθενειών, αν και οι περισσότερες ασθένειες δεν παρουσιάζονται με τυπικά συμπτώματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω εικόνα, για να αξιολογήσετε το τεταρτημόριο που νιώθετε τον πόνο στην κοιλιά και τις πιθανές αιτίες.

Διαβάστε, επίσης,

Ενσφήνωση κοπράνων

Πώς θα καταλάβετε την εντερική απόφραξη

Μήπως έχετε πολλά αέρια;

Πόνος στην κοιλιά, αλλά που;

Αντιμετώπιση κοιλιακών προβλημάτων στις διακοπές
Μύθοι και αλήθειες για την λαπαροσκοπική χειρουργική
Χειρουργική χωρίς τομές 
Καταστάσεις που δεν απαιτούν χειρουργείο
Παθήσεις οξείας χειρουργικής κοιλίας
www.emedi.gr
Διαβάστηκε 1521 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 19:52
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.