Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 18:46

Τι να κάνετε αν έχετε ένα νύχι που μπαίνει στο δέρμα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το νύχι του ποδιού που μπαίνει στο δέρμα πονάει πολύ

Εάν είχατε ποτέ ένα νύχι του ποδιού που μπαίνει στο δέρμα ξέρετε τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει.

Εκτός του ότι είναι ενοχλητικό, γιατί χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα των ποδιών μας μέσω της συνήθους καθημερινής μας κίνησης, με την κίνηση αυτή επιδεινώνεται το πρόβλημα ακόμη περισσότερο. 

Η είσφρυση όνυχοςή ονυχοκρύπτωση, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι μία από τα πιο συχνά προβλήματα του ποδιού.

Είναι μια επώδυνη κατάσταση και το πόδι μπορεί να μολυνθεί αν δεν γίνεται σωστή φροντίδα. Υπάρχει μια ελαφρώς υψηλότερη αναλογία ανδρών προς γυναίκες, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 14-25 ετών, ωστόσο αυτή η κατάσταση, μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η είσφρυση όνυχος αναπτύσσεται: κακή περιποίηση νυχιών, σφιχτά παπούτσια, τραύμα, πάχυνση της επιφάνειας του νυχιού, κακό σχήμα νυχιών, οι παραμορφώσεις των δακτύλων, η παρουσία μιας υπονύχιας εξόστωσης, και  η χρήση της isotretinoin για την θεραπεία της σοβαρής ακμής. 

Η ονυχομυκητίαση είναι σοβαρή κατάσταση όταν ένα νύχι μπαίνει στο δέρμα. Συνήθως, ο μύκητας των νυχιών εισέρχεται  μέσα από ένα μικρό τραύμα, στο νύχι. Γι' αυτό αν έχετε είσφρυση όνυχος πρέπει να διατηρείται καθαρό το πόδι σας.


Όλοι οι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την είσφρυση όνυχος:

Η είσφρυση όνυχος είναι μια συχνή πάθηση στην οποία η γωνία ή η πλευρά ενός νυχιού ενός δαχτύλου του ποδιού μεγαλώνει μέσα στην μαλακή σάρκα. Το κακό κόψιμο των νυχιών, η ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών, το ακούσιο τραύμα, η γενετική προδιάθεση, η υπεριδρωσία, και οι κακές συνθήκες υγιεινής των ποδιών είναι οι αιτίες.

Η ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών κατατάσσεται σε τρεις κατηγορίες: ήπια (στάδιο 1), μέτρια (στάδιο 2) και σοβαρή (στάδιο 3).

Οι ήπιες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από οίδημα, ερύθημα, και πόνο με την πίεση.

Οι μέτριες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από αυξημένη οίδημα, έκκριση υγρού, μόλυνση και εξέλκωση της πτυχής των νυχιών.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις της είσφρυσης όνυχος του ποδιού εμφανίζουν χρόνια φλεγμονή και κοκκοποίηση, καθώς και υπερτροφία.

Ανεξάρτητα από την σοβαρότητα τα συμπτώματα είναι πόνος, ερυθρότητα, πρήξιμο και, μερικές φορές, μόλυνση. Η είσφρυση όνυχος επηρεάζει, συνήθως, το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, αν και τα άλλα δάχτυλα των ποδιών μπορεί επίσης να επηρεαστούν. Τις περισσότερες φορές, η ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών μπορεί να είναι αυτοθεραπευτεί. Ωστόσο, αν ο πόνος είναι σοβαρός ή αν υπάρχουν επιπλοκές, όπως μόλυνση, μπορεί να χρειαστείτε ιατρική βοήθεια.

Συμπτώματα και σημεία είσφρυσης όνυχος:

 • Πόνος και ευαισθησία στο δάχτυλο του ποδιού στη μία ή και στις δύο πλευρές του νυχιού
 • Ερυθρότητα γύρω από το νύχι
 • Πρήξιμο του δακτύλου γύρω από το νύχι 
 • Λοίμωξη του ιστού γύρω από το νύχι

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία της είσφρυση όνυχος

Αν και πολλοί καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση, ειδικά σε στάδια 2 ή 3, αυτή δεν είναι απαραίτητη εάν η νόσος είναι στο στάδιο 1. , αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σταδίου 2 και 3.

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από ένα νύχι που μπαίνει στο δέρμα:

1. Ενυδατώστε ή Πλύνετε το πόδι σας

Βάλτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό και σαπούνι και κρατήστε την περιοχή καθαρή και χωρίς βακτηρίδια. Ενυδατώστε το πόδι σε ζεστό νερό τέσσερις φορές την ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι Epsom στο νερό για να μαλακώσει το δέρμα της πληγείσας περιοχής και να απομακρύνει το νύχι από το δέρμα.

2. Πλύνετε τα πόδια σας με πράσινο σαπούνι

Να πλένετε τα πόδια σας δύο φορές την ημέρα με σαπούνι και νερό, με πράσινο σαπούνι ή σαπούνι Καστίλης και στη συνέχεια να τα στεγνώνετε καλά.

3. Πλύνετε τα πόδια σας με μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μια φυσική θεραπεία για  ένα νύχι που μπαίνει στο δέρμα. Προσθέσετε ένα τέταρτο φλιτζάνι ξύδι σε ζεστό νερό για κάθε πόδι. Θα σταματήσει η μόλυνση.

4. Τοποθετήστε οδοντικό νήμα κάτω από το νύχι

Τοποθετώντας βαμβάκι ή οδοντικό νήμα κάτω από το νύχι που μεγαλώνει προς τα μέσα μπορεί να το μετατοπίσει προς τη σωστή κατεύθυνση, αντί προς τα κάτω μέσα στο δέρμα. Προσπαθήστε να σηκώσετε τη γωνία του νυχιού που έχει σκάψει το δέρμα. Πάρτε ένα πολύ μικρό κομμάτι βαμβάκι ή γάζα, και φτιάξτε ένα μικρό ρολό ή φυτίλι. Τοποθετήστε το μεταξύ του νυχιού και του δέρματος ή χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα. Μπορεί να πονάει, αλλά είναι αποτελεσματικό. Φροντίστε να κάνετε αλλαγές κάθε μέρα. Μπορεί να χρειαστεί μια έως δύο εβδομάδες για τη θεραπεία. Μπορεί να χρειαστεί να κοπεί και το νύχι.

5. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια και τα στενά παπούτσια

Μην ασκείτε μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή, γιατί αυτό θα προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην επούλωση, καθώς και  πόνο. να φοράτε σανδάλια αν έχετε τέτοιο πρόβλημα ή παντόφλες.

6. Μείγμα EMEDI BIO αιθέριων ελαίων για την είσφρυσης όνυχος

Περιέχει τζελ αλόης βέρας, λάδι καρύδας, αιθέριο έλαιο  έλαιο ευκαλύπτου τεϊόδεντρου, αιθέριο έλαιο λεβάντας, αιθέριο έλαιο μέντας και αιθέριο έλαιο ρίγανης

Εφαρμογή

Κάντε απαλό μασάζ πάνω από την πληγείσα περιοχή και τοποθετήστε και κάτω από το νύχι με μια μπατονέτα. 

  BIO

Επικοινωνήστε με την  EMEDI για να σας  προμηθεύσουμε με το μείγμα ελαίων για την είσφρυση όνυχος

Είναι αποτελεσματικό από την πρώτη εφαρμογή του (00306974639366).

Συνδεθείτε με την EMEDI για να έχετε πρόσβαση στις προσφορές και έκπτωση στα μοναδικής πoιότητας προϊόντα της EMEDI, τα οποία δεν μπορείτε να τα προμηθευτείτε από πουθενά αλλού, παρά μόνο από την EMEDI.

To  μείγμα ελαίων για το νύχι που μπαίνει στο δέρμα  EMEDI BIO είναι αποτελεσματικό.

Όλα του τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας, πολυτελή, πιστοποιημένα  και βιολογικά.

Θα παρατηρήσετε, αμέσως, την ανακούφιση.

Θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Με την πιστοποίηση και εγγύηση της EMEDI.

Να τον χρησιμοποιείτε μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως.

  BIO

7. Κόψτε το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμα

 • Απαιτείται προσοχή, ιδίως για όσους έχουν τεχνητές βαλβίδες ή ανεπάρκεια καρδιακών βαλβίδων ή άλλες νόσους των βαλβίδων της καρδιάς. Υπάρχει κίνδυνος για ενδοκαρδίτιαδα και απαιτείται χημειοπρποφύλαξη
 • Κατ 'αρχήν, μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με αλάτι Epsom  ή σαπούνι πράσινο ή Καστίλλης για περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσει το νύχι και το δέρμα και να μειωθεί το πρήξιμο.
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια, σπρώξτε πίσω το πρησμένο δέρμα προσεκτικά.
 • Κόψτε το νύχι ίσια, από τις δύο πλευρές, και όχι από την μέση.
 • Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ανάμεσα στο νύχι και το δέρμα. 
 • Εφαρμόστε το παραπάνω μείγμα αιθέριων ελαίων στην πληγείσα περιοχή.
 • Για να βοηθήσετε με την επούλωση, αποφεύγετε να φοράτε κάλτσες και παπούτσια στο σπίτι. Να φοράτε σαγιονάρες ή να περπατάτε ξυπόλητοι.
 • Να αλλάζετε το βαμβάκι καθημερινά, ακόμη και δύο φορές την ημέρα, για να μην συμβεί μόλυνση.

Πρόληψη είσφρυσης όνυχος

-Αποφύγετε τα συχνά τραύματα, όπως το τρέξιμο και τις κλωτσιές.

-Η γενετική προδιάθεση και το οικογενειακό ιστορικό, η υπεριδρωσία, και η κακή υγιεινή των ποδιών αυξάνουν την πιθανότητα να μπει το νύχι στο κρέας.

-Ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, οι καρδιακές και νεφρικές διαταραχές  προδιαθέτουν σε οίδημα κάτω άκρων και μπορεί επίσης να αυξήσουν την πιθανότητα για είσφρυση όνυχος.

-Στην εφηβεία, τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο συχνά, και κάνουν το δέρμα και τα νύχια να γίνουν πιο μαλακά.

-Σε ηλικιωμένα άτομα γίνεται ένα χρόνιο πρόβλημα με κοκκίωση που προκαλείται από τη μειωμένη ικανότητα των ασθενών να φροντίζουν για τα νύχια τους, από τη μειωμένη κινητικότητα ή τα προβλήματα όρασης. Επιπλέον, η φυσική διαδικασία της γήρανσης κάνει τα νύχια παχιά και είναι δύσκολο να κοπούν και ασκούν πίεση στο πλευρικό δέρμα των νυχιών, και μπαίνουν προς τα μέσα, γίνονται επώδυνα και μολύνονται.

-Αν συμβεί η είσφρυσης όνυχος στα χέρια μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιος τρώει τα νύχια του.


Κίνδυνοι από την είσφρυση όνυχος

Αν έχετε διαβήτη ή κάποια άλλη πάθηση που προκαλεί  κακή ροή του αίματος στα πόδια σας, είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο για επιπλοκές από την είσφρυση όνυχος. 

Η είσφρυση όνυχος μπορεί να οδηγήσει σε  σοβαρή λοίμωξη των οστών. Οι επιπλοκές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές, αν έχετε διαβήτη, η οποία κακή ροή του αίματος και βλάβη στα νεύρα στα πόδια σας. Έτσι, ένας μικρός τραυματισμός μπορεί να μην επουλώνεται σωστά και να μολυνθεί.

Είναι δύσκολο να επουλωθεί ανοιχτή πληγή και  μπορεί να απαιτηθεί και χειρουργική επέμβαση για την πρόληψη γάγγραινας από την διακοπή της ροής του αίματος σε μια περιοχή του σώματος.

Διαβάστε, επίσης,

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα

Να κάνετε την εξέταση για ηπατίτιδα Β

Οι δερματολογικές παθήσεις στην τρίτη ηλικία

Ιατρικές συνταγές με τη μαγειρική σόδα

Απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες

Αν έχετε κάλους

Η καλύτερη περιποίηση για τα νύχια σας

Υγεία των νυχιών

 Άργυρος και υγεία

Πρωτότυπη θεραπεία μυκητίασης

Ονυχομυκητίαση

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε μανικιούρ

Ενδοκαρδίτιδα

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε μυκητίαση στα πόδια

Χρωμοβλαστομύκωση

Διάγνωση ασθενειών από τα πόδια

Ταλκ για τις μυκητιάσεις

Η μαγειρική σόδα σαν φάρμακο

Τα πόδια δείχνουν την προσωπικότητά σας

Πώς τα ακατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ μπορούν να σας αρρωστήσουν

 Κόλπα για να μην παθαίνετε φουσκάλες από τα παπούτσια σας

Μήπως έχετε μυκητίαση στα πόδια;

Τι είναι το πελματογράφημα;

Πώς να διαλέγετε τα σωστά παπούτσια στα παιδιά σας

Κάντε απολύμανση των παπουτσιών σας

Τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για εσάς

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 4505 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 10:39
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.