Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 14:23

Ο χυμός ροδιού είναι φάρμακο για την υπέρταση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο χυμός ροδιού παρέχει σημαντική επίδραση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

 

 

Τα ρόδια βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν πρόωρη γήρανση. 

Η επίδραση των πολυφαινολών των φρούτων στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα έχει μεγάλη σημασία για τη δημόσια υγεία και οι ασθενείς αυτοί πρέπει να καταναλώνουν τα κατάλληλα φρούτα για την καρδιαγγειακή προστασία.

Τα ρόδια έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, μια μορφή αντιοξειδωτικών που βοηθά στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, ο χυμός ροδιού, περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ και, έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί.

Να τρώτε ρόδια κάνουν καλό:

Το ρόδι έχει καρδιοπροστατευτικές και αντιυπερτασικές επιδράσεις. Ο χυμός ροδιού πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά από ασθενείς οι οποίοι είναι υψηλού κινδύνου για υπέρταση και καρδιαγγειακή νόσο. Όσοι πίνουν χυμό ροδιού παρουσιάζουν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα της συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα, ο χυμός ροδιού μειώνει τη συστολική πίεση του αίματος, ανεξάρτητα από τη διάρκεια κατανάλωσης του χυμού ροδιού. Όποιος πίνει πάνω από 240 cc του χυμού ροδιού έχει και τα οφέλη στη μείωση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης μετά την πρόσληψη ροδιού σχετίζεται με τις αγγειακές επιδράσεις των φλαβονοειδών που περιέχονται στο ρόδι. Οι φαινολικές ενώσεις, καθώς και οι πλούσιες σε φλαβονοειδή τροφές έχουν ευεργετικές επιδράσεις στο οξειδωτικό στρες, στην ενδοθηλιακή λειτουργία και στο σύστημα ρενίνης-αγγειοτενσίνης-αλδοστερόνης.

Ο χυμός ροδιού είναι φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς και πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά, γιατί μειώνει τον καρδιοαγγειακό κίνδυνο.

Διαβάστε, επίσης,

Να τρώτε ρόδια κάνουν καλό

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ροδιά

Αλλάξτε την τύχη σας φέτος σπάζοντας ένα ρόδι

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Καρκίνος προστάτη

Ρόδι

www.emedi.gr

 
Διαβάστηκε 2470 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017 17:29
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.