Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 11:51

Botox και κατάθλιψη

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Προσοχή το μπότοξ προκαλεί κατάθλιψη
Το μπότοξ είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους κοσμητικής ιατρικής, όσον αφορά τη μείωση των ρυτίδων έκφρασης (όπως αυτές που σχηματίζονται όταν γελάμε), «παγώνοντας» στην ουσία τους μυς του προσώπου.
Οι γυναίκες, όμως, που την ακολουθούν φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν κατάθλιψη, επειδή δεν μπορούν να γελάσουν κανονικά.
Σύμφωνα, με τον καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιου του Cardiff, Δρ. Michael Lewis, οι ενέσεις μπότοξ μπορούν να μας κάνουν δυστυχισμένους, επειδή φαίνεται ότι παρεμποδίζουν τα σήματα που αποστέλλονται στον εγκέφαλο όταν χαμογελάμε. Έτσι, συμβάλλουν έμμεσα κατά κάποιο τρόπο στην αύξηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης κατάθλιψης.
Στην μελέτη συμμετείχαν 25 γυναίκες, οι οποίες έκαναν ενέσεις μπότοξ στο μέτωπο ή τα μάτια (πόδι χήνας) ή γέμισμα ρυτίδων με ενέσιμα υλικά. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια, προκειμένου να αξιολογήσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης σε χρονικό διάστημα 2 έως και 4 εβδομάδων μετά την επέμβαση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που έκαναν ενέσεις για το «πόδι της χήνας», είχαν περίπου 50% υψηλότερο σκορ από τις υπόλοιπες. 
Οι εκφράσεις του προσώπου μας επηρεάζουν το τι νιώθουμε. Έτσι, μπορεί να χαμογελάμε όταν είμαστε χαρούμενοι, αλλά και το να χαμογελάμε, επίσης, μας κάνει χαρούμενους. Οι γυναίκες είναι καλύτερα να αφήνουν τις γραμμές έκφρασής τους να λένε την ιστορία τους και πρέπει να γιορτάζουν τα συναισθήματά τους. Οι γραμμές έκφρασης βρίσκονται εκεί για κάποιο λόγο, επισημαίνουν οι ερευνητές.
www.emedi.gr
Διαβάστηκε 1977 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 19:29
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δερμοαπόξεση Natural Bodysculpture »