Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 10:55

Φυσικοθεραπεία για τον πόνο στη μέση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Φυσικοθεραπεία για να θεραπεύσετε τον πόνο στη μέση

 

Οσφυαλγία είναι ο πόνος στη μέση, δηλαδή στην οσφύ.

Το 85% των ανθρώπων έχουν κάποια στιγμή πόνο στη μέση

Οι παράγοντες που σχετίζονται με τον πόνο στη μέση είναι η κακή στάση, η κακή μηχανική, η κακή εργονομία στο χώρο εργασίας, η δυσκαμψία, η μυϊκή αδυναμία, το κάπνισμα λόγω μείωσης της ανταλλαγής οξυγόνου στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, τραυματικοί παράγοντες, η συνεχής φόρτιση και τριβή, η κούραση, η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης, το μεγάλο σωματικό βάρος, η ψυχική φόρτιση, το στρες, η κακή διατροφή και η έλλειψη ξεκούρασης.


Σωστή στάση

Φυσικοθεραπεία για τη θεραπεία και την πρόληψη της οσφυαλγίας:

-Σωστή στάση: Μάθετε να έχετε σωστή στάση, γιατί η κακή στάση φέρνει σε κάμψη τη σπονδυλική στήλη και αυξάνει την πίεση μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο.. Γι΄αυτό φταίει ο πολύς χρόνος καθιστικής ζωής (εργασία, υπολογιστής, αυτοκίνητο κ.α. Ζητήστε από τον φυσικοθεραπευτή να σα μάθει να έχετε σωστή στάση στο σώμα σας.

-Ασκήσεις McKenzie. Παρακολουθήστε στα πολυμέσα για τις ασκήσεις αυτές...

-Χειροπρακτική και Οστεοπαθητική. Είναι από τους καλύτερους τρόπους, αλλά και από τους καλύτερους για την αποκατάσταση της μηχανικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης. Γίνεται με ανατάξεις στους σπονδύλους που έχουν πρόβλημα κι έχουν περιορίσει την κινητικότητα. Το ξεμπλοκάρισμα των σπονδύλων θεραπεύει, αμέσως, τον πόνο στη μέση.

-Βελονισμός. Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση του πόνου στη μέση, ειδικά όταν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει την οσφυαλγία με εναλλακτικούς τρόπους και όχι με χειρουργείο.

-Ασκήσεις ελαστικότητας. Οι διατάσεις είναι οι ασκήσεις επαναφοράς της ελαστικότητας. Παρακολουθήστε στα πολυμέσα για τις ασκήσεις αυτές...

-Ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ασκήσεις, όπως κοιλιακοί και ραχιαίοι και ειδικές ασκήσεις που με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, μειώνεται η ενδοδισκική πίεση. Παρακολουθήστε στα πολυμέσα για τις ασκήσεις αυτές...

-Ασκήσεις φυσική κατάστασης. Η κολύμβηση και τα ειδικά προγράμματα άσκησης μέσα στο νερό είναι πολύ αποτελεσματικά. Παρακολουθήστε στα πολυμέσα για τις ασκήσεις αυτές...

 

Διαβάστε, επίσης,

Αντιβιοτικά για τον χρόνιο πόνο

Μήπως πονάει η μέση σας;

Οι βιταμίνες για τα πιασίματα

Αντιμετωπίστε την οσφυαλγία χωρίς φάρμακα

Έχετε πόνο στην πλάτη και στη μέση;

Σύνδρομο οπισθίων αρθρώσεων σπονδυλικής στήλης

Κόλπα για το χρόνιο πόνο

Όλοι οι τρόποι για να θεραπεύσετε τον πόνο στη μέση

Χειροπρακτική

Δια χειρός θεραπεία

Νευροπαθητικός πόνος

Νευροτροποποίηση για τον χρόνιο πόνο

Ενδείξεις βελονισμού

Oστεοαρθρίτιδα

Δισκοπλαστική

Αντιμετώπιση δισκοκήλης με ένεση τζελ

Τι είναι ο βελονισμός;

Κάνετε καθιστική εργασία;

Η όρθια επανάσταση

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 4569 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 13:44
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νευροεμβιομηχανική Φυσιοθεραπεία με Clinical Pilates »