Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 15:49

Mini γαστρικό by pass

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα λαπαροσκοπική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας
Πρόκειται για το mini γαστρικό by pass, το οποίο ενδείκνυται για παχύσαρκους που έχουν δείκτη μάζας σώματος 45-54.
Στις μέρες μας, οι χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους έναν αριθμό εγχειρήσεων, με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας, με πιο καινούργια τη γαστρική παράκαμψη μιας αναστόμωσης (mini γαστρικό by pass).
Το mini γαστρικό by pass είναι μία λαπαροσκοπική επέμβαση κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας που είναι εδώ και χρόνια αναγνωρισμένη στο εξωτερικό.
Η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται για όλους τους παχύσαρκους.
Ενώ η κλασική λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη ενδείκνυται για άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 50, το mini γαστρικό by pass μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με λίγο χαμηλότερο βάρος, δηλαδή με δείκτη μάζας σώματος από 45 μέχρι 54.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενώ εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων που κυμαίνονται από 22% έως 38%.
Δυστυχώς, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να χάσει βάρος κάποια στιγμή στη ζωή του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ίδια η παχυσαρκία ή και οι επιπλοκές της. 
Ακόμη και τώρα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, γιατί δεν αποτελεί πολυτέλεια η αντιμετώπισή του, αλλά ανάγκη. 
Έχει αποδειχθεί, ότι η οικονομική επιβάρυνση και η απώλεια εργατοωρών σε βάθος χρόνου από την παχυσαρκία και τις επιπλοκές της είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόσκαιρη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων λόγω κόστους υλικών για τις επεμβάσεις της παχυσαρκίας.

www.emedi.gr

 
Διαβάστηκε 1424 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 15:58
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία άρθρα από τον/την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά