Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 23:46

Αν έχετε δύσοσμη αναπνοή

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κόλπα για να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή

 

 

 

Απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος άπαξ και δια παντός...

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν δύσοσμη αναπνοή:

Η βακτηριακή διάσπαση των μορίων της τροφής και άλλων υπολειμμάτων μέσα και γύρω από τα δόντια προκαλούν άσχημη μυρωδιά.

Η ξηρότητα του στόματος, λόγω του ύπνου και του ροχαλητού.

Ορισμένα φάρμακα.

Το κάπνισμα που επιτρέπει στα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται πάνω στη γλώσσα, στα ούλα και στα μάγουλα και όταν αποσυντίθενται προκαλούν δυσάρεστη οσμή.

Οι τροφές που περιέχουν έλαια με έντονη οσμή προκαλούν, επίσης, δυσάρεστη αναπνοή, όπως τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Οι ασθένειες.

Οι χρόνιες λοιμώξεις των πνευμόνων, γιατί παράγονται πολλές βλέννες.

Η νεφρική ανεπάρκεια προκαλεί μια οσμή σαν ούρα.

Η ηπατική ανεπάρκεια δίνει οσμή ψαρίλας.

Οι διαβητικοί έχουν οσμή φρούτων στην αναπνοή τους.

Η οσμή φρούτου παρατηρείται και σε άρρωστα παιδιά που δεν έχουν τραφεί για μερικές ημέρες.


Θεραπεία της κακής αναπνοής:

-Η θεραπεία της ασθένειας διορθώνει την κακή αναπνοή.

-Ρύθμιση της στοματικής υγιεινής.

Βουρτσίστε τα δόντια σας τακτικά. Δύο κύριες πηγές της κακοσμίας του στόματος είναι τα βακτήρια και τα μασημένα τρόφιμα. Υπάρχουν εκατοντάδες γωνίες και σχισμές στο στόμα σας, όπου μπορεί να κρυφθούν βακτήρια και μασημένα τρόφιμα και να προκληθεί «σήψη». Βάλτε οδοντόπαστα σε μέγεθος μπιζελιού σε μια μαλακή οδοντόβουρτσα, και σε γωνία 45 μοιρών προς τα ούλα, βουρτσίστε τα δόντια σας σε κάθε επιφάνεια, προσέχοντας να μην πιέζετε πάρα πολύ και να ερεθίσετε τα ούλα. Αν γίνει σωστά, το βούρτσισμα θα πρέπει να διαρκεί περίπου τρία λεπτά. Βουρτσίστε τα δόντια σας και ξεπλύνετε με στοματικό διάλυμα βιολογικό, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, και χρησιμοποιήστε το οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Φροντίστε να βουρτσίζετε όλες τις περιοχές του στόματός σας, τα ούλα και τη γλώσσα, και όχι μόνο τα δόντια σας. 

Καθαρίστε τη γλώσσα σας. Δεν είναι αρκετό να βουρτσίζετε τα δόντια σας απλά. Η γλώσσα σας έχει επιφάνεια με αυλάκια, και φιλοξενεί πολλά βακτήρια. Η αφαίρεση των βακτηρίων από το στόμα σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της κακής αναπνοής. Βουρτσίστε τη γλώσσα σας από πίσω προς τα εμπρός.

Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα κάθε μέρα. Το οδοντικό νήμα είναι εξίσου σημαντικό για την καλή στοματική υγεία, όπως και το βούρτσισμα, και ακόμη πιο σημαντικό για τη διόρθωση της κακής αναπνοής. Το οδοντικό νήμα βγάζει κομμάτια τροφίμων που έχουν "κολλήσει".

Να χρησιμοποιείτε βιολογικό στοματικό διάλυμα. Το στοματικό διάλυμα κρατάει το στόμα σας υγρό και βοηθά στην πρόληψη της κακής αναπνοής. Επιλέξτε ένα στοματικό διάλυμα βιολογικό. Πολλά από τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία του στόματος ζουν στο πίσω μέρος της γλώσσας, πολύ πίσω και δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε με τακτικό βούρτσισμα ή με ξύσιμο. Το στοματικό διάλυμα εξουδετερώνει αυτά τα βακτήρια. Να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα πριν από το βούρτσισμα, τη χρήση οδοντικού νήματος και το βούρτσισμα ή την απόξεση της γλώσσας, και πάλι, όταν τελειώσετε, για να εξουδετερωθούν όλα τα βακτήρια.

Χρησιμοποιήστε τσίχλες. Κάθε τσίχλα θα βοηθήσει με την κακή αναπνοή, επειδή παράγεται σάλιο. Οι τσίχλες με κανέλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση των βακτηρίων στο στόμα σας. Ψάξτε για τσίχλα με ξυλιτόλη χωρίς ζάχαρη. Η ξυλιτόλη είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης που σταματάει την αναπαραγωγή των βακτηρίων στο στόμα.

Κρατήστε το στόμα σας ενυδατωμένο. Ένα ξηρό στόμα από τον ύπνο και το ροχαλητό, μυρίζει. Το σάλιο είναι εχθρός της κακής αναπνοής, γιατί ξεπλένει τα βακτηρίδια και τα σωματίδια των τροφίμων, αλλά έχει, επίσης, αντισηπτικές ιδιότητες και ένζυμα που σκοτώνουν τα βακτήρια. Οι τσίχλες διεγείρουν την παραγωγή σάλιου. Επίσης, να πίνετε πολύ νερό πηγής. Το νερό δεν θα αυξήσει την παραγωγή σάλιου, αλλά αν ξεπλένετε το στόμα σας είναι καλό γιατί φεύγουν τα βακτήρια. 

Μην παίρνετε φάρμακα που προκαλούν κακοσμία του στόματος. 

Σταματήστε το κάπνισμα και το μάσημα προϊόντων καπνού. Η κακή αναπνοή μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημείο καρκίνου του στόματος που προκαλείται από το κάπνισμα ή το μάσημα του καπνού. 

Αλλάξτε τη διατροφή σας. Οι οργανισμοί απορροφούν τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τα τρόφιμα που τρώμε. Βγάλτε τα τρόφιμα αυτά από τη διατροφή σας, ή τουλάχιστον φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το φαγητό. Τα λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια Allium, όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα και το σχοινόπρασο έχουν πικάντικο άρωμα. Η κατανάλωση αυτών των τροφίμων, που έχουν αρωματικά μπαχαρικά, χούμους ή κάρυ αφήνουν την αναπνοή ιδιαίτερα αρωματική. Ωστόσο, αυτά τα τρόφιμα έχουν, επίσης, πολλά οφέλη για την υγεία. Το βούρτσισμα δεν είναι αρκετό για να εξαλείψει την οσμή ωμού σκόρδου. Στην πραγματικότητα, το σώμα αφομοιώνει αυτά τα τρόφιμα, και η οσμή πηγαίνει στην κυκλοφορία του αίματος και στους πνεύμονες και έρχεται πάλι προς τα έξω ως κακή αναπνοή! Αν κάνετε μια διατροφή που περιέχει πολλά τέτοια τρόφιμα, αν τα μειώσετε θα βελτιώσετε την αναπνοή σας.

Μειώστε τον καφέ και το αλκοόλ. Οι χημικές ενώσεις σε αυτά τα ποτά μεταβάλλουν το περιβάλλον του στόματός σας και αναπτύσσονται μικρόβια. Μετά την κατανάλωσή τους ξεπλύνετε το στόμα σας καλά με νερό ή με ένα μείγμα με ένα μέρος μαγειρική σόδα με οκτώ μέρη νερού, και στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας καλά περίπου 30 λεπτά αργότερα. Αποφύγετε το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ (ή άλλα όξινα τρόφιμα ή ποτά), γιατί το οξύ στο ποτό μπορεί να κάνει τα δόντια σας ευάλωτα στην τριβή από το βούρτσισμα. 

Φάτε υδατάνθρακες. Αν κάνετε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, μπορεί να έχετε αναπνοή με οσμή από κετόνη. Καθώς, το σώμα διασπά τα λίπη αντί για υδατάνθρακες για ενέργεια δημιουργούνται κετόνες, στο στόμα. Δυστυχώς, οι κετόνες μυρίζουν άσχημα, και έτσι μυρίζει και άσχημα και η  αναπνοή. Φάτε μήλα ή μπανάνες. Επιπλέον, τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βοηθούν να καταπολεμηθούν τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια, τα οποία μπορεί να είναι η αιτία της κακής αναπνοής. Αυτό θα συμβεί και σε όποιον νηστεύει, είτε για θρησκευτικούς λόγους, είτε επειδή έχει ανορεξία. 

-Η κακή αναπνοή είναι ένα σημείο ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα σας.

Αν με την υγιεινή και την δίαιτα δεν βελτιωθούν τα συμπτώματα της κακής αναπνοής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι υπάρχει ανισορροπία, μόλυνση, ή ασθένεια.

Πέτρες αμυγδαλών: Αυτοί είναι σβώλοι ασβεστοποιημένοι με τρόφιμα, βλέννα, και βακτήρια που συλλέγονται στις αμυγδαλές, και φαίνονται ως λευκές κηλίδες. Συχνά εκλαμβάνονται ως μια λοίμωξη του λαιμού, όπως στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Οι πέτρες στις αμυγδαλές είναι συχνά αβλαβείς, αλλά μπορεί να είναι υπεύθυνες για κακή αναπνοή. Αν δείτε μια μικρή λευκή κηλίδα στην αμυγδαλή, προσπαθήστε  απαλά με μια μπατονέτα να πιέσετε για να καταλάβετε αν είναι πύον και λοίμωξη των αμυγδαλών. Αν είναι στερεό κομμάτι λευκής ουσίας, είναι πιθανό να είναι μια πέτρα.  Μπορεί, επίσης, να παρατηρήσετε μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας ή να έχετε δυσκαταποσία.

Διαβητική κετοξέωση. Αν έχετε διαβήτη τύπου 2, και ο οργανισμός καίει λίπος αντί για γλυκόζη, και απελευθερώνονται κετόνες, θα έχετε  κακή αναπνοή. Η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί και από τη μετφορμίνη, ένα φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 2. 

Τριμεθυλαμινουρία. Αν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει την χημική ουσία που ονομάζεται τριμεθυλαμίνη, θα κυκλοφορεί στο σάλιο, προκαλώντας κακή αναπνοή. Επίσης, κυκλοφορεί στον ιδρώτα και συνυπάρχει και δυσοσμία σώματος.

Μόλυνση: Διάφορες λοιμώξεις, όπως η ιγμορίτιδα και οι λοιμώξεις του στομάχου μπορεί να προκαλέσουν κακοσμία αναπνοής. 

Νεφρική νόσος ή βλάβη: Η μεταλλική  γεύση και η οσμή αμμωνίας στην αναπνοή υποδηλώνουν σοβαρά προβλήματα με τους νεφρούς. 

Τα μήλα ή τα καρότα ανάμεσα στα γεύματα βοηθούν να ξεκολλήσουν τα τρόφιμα που έχουν κολλήσει στα δόντια σας.

Αν είναι δυνατόν να βουρτσίζετε τα δόντια σας έπειτα από κάθε γεύμα.

Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε έξι εβδομάδες γιατί βακτήρια συσσωρεύονται.

Να ελέγχετε τις αμυγδαλές σας συχνά. Αν τύχει να δείτε μερικές λευκές κηλίδες πάνω τους, χρειάζεστε θεραπεία.

Μασάτε τσίχλα ή πιείτε μια μέντα μετά από ένα γεύμα, αν δεν μπορείτε να πλύνετε τα δόντια σας.

Καθαρίσετε τη γλώσσα σας με την οδοντόβουρτσα. Μερικές οδοντόβουρτσες έχουν στο πίσω μέρος ειδική επιφάνεια για να καθαρίζεται η γλώσσα και να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.

Προσπαθήστε να μην βουρτσίζετε τα δόντια σας, αμέσως μετά την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύτητα, καθώς αυτό καταστρέφει την αδαμαντίνη των δοντιών.

Να χρησιμοποιείτε νήμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για να απομακρύνετε τα κομματάκια τροφής από τα δόντια σας.

Να πίνετε πολύ νερό για να διατηρείτε το στόμα σας υγρό.

Να ξεπλένετε το στόμα σας μετά τη χρήση φαρμάκων που λαμβάνονται με εισπνοή.

Να καθαρίζετε τα δόντια σας επαγγελματικά κάθε έξι μήνες. Αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση της πέτρας  και άλλων μετάλλων από το σάλιο. Όταν συσσωρεύεται πλάκα ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια, τα δόντια χαλαρώνουν, και προκαλούνται αποστήματα.


Σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΛΑΒΕΡΑ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
Είναι αποτελεσματικό το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο;
Σε αντίθεση από τα τα προϊόντα οξυγόνου που περιέχουν χλώριο ή ιώδιο, το Aerobic Stabilized Oxygen δεν μπορεί να βλάψει τα φιλικά αερόβια βακτήρια που είναι πολύτιμα για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και για την γενικότερη υγεία του οργανισμού.
Ξέρετε ότι τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και διαταραχές είναι αναερόβια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε καλά οξυγονωμένο κυτταρικό περιβάλλον. Για την ακρίβεια η μεγάλη πλειοψηφία τους όχι μόνο δεν αναπτύσσεται σε τέτοιο περιβάλλον, αλλά δεν μπορεί καν να επιβιώσει σε υψηλές συγκεντρώσεις οξυγόνου.
Για τους παραπάνω λόγους, η χορήγηση οξυγόνου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση βακτηριδιακών μολύνσεων από: Σαλμονέλλα, E. Coli, στρεπτόκοκκο, ψευδομονάδες, σταφυλόκοκκο, παράσιτα κ.ά.
Harvard University, Cambridge Massachusetts & PSI Laboratory, Texas
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΕΤΕ
Αποτελεσματικό όσο κανένας άλλος τρόπος καθαρισμού του νερού, σκοτώνει σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές ακόμη και το πιο επίμονο μικροοργανισμό και μικρόβιο σε μόλις τρία λεπτά.
Απαραίτητο συμπλήρωμα στο φαρμακείο των διακοπών ή σε κάθε σας επίσκεψη σε χώρους με «ύποπτο-ανασφαλές» νερό.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΟ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ
Χρησιμοποιείστε το με μια καθαρή αποστειρωμένη γάζα σε κάθε εκδορά, κόψιμο, μικρή πληγή για να την απολυμάνετε και να αποφύγετε τις επιμολύνσεις.
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Με την χρήση του Aerobic Stabilized Oxygen™ η φυσιολογική χλωρίδα (φιλικά βακτήρια) διεγείρεται δημιουργώντας ένα εχθρικό περιβάλλον για τα αναερόβια.

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΟΝΟΙ, ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΕΚΦΥΛΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΚΑΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ»
Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα
ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΖΩΗ!!!

Παραγγείλετε το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο πατώντας εδώ

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συννενόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Αμυγδαλεκτομή με σύγχρονες μεθόδους

Κακοσμία του στόματος

Οι καλύτερες βιταμίνες για την ουλίτιδα 

Οι βιταμίνες για τα δόντια

Γλιστρίδα και υγεία

Φροντίδα δοντιών αναλόγως της ηλικίας των παιδιών

Υγεία των δοντιών

Υγεία των ούλων σε παχύσαρκα άτομα

Προβιοτικά για καλή στοματική υγιεινή

Τα μυστικά μιας οδοντόβουρτσας

Στοματίτιδα

Η περιοδοντίτιδα επηρεάζει την καρδιά

Στοματικό διάλυμα για την στοματίτιδα

Στοματική υγιεινή εγκύων

Το καλύτερο φάρμακο για την ξηροστομία

Στοματικό διάλυμα για την περιοδοντίτιδα

Οστικά μοσχεύματα στις γνάθους

Σε τι ηλικία πρέπει να γίνεται η ορθοδοντική θεραπεία

Οδοντιατρική στην αρχαία Αίγυπτο

Ουλοπλαστική

Πώς η ουλίτιδα προκαλεί προβλήματα στη στύση

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Η περιοδοντίτιδα έχει μεγάλη σχέση με την αθηροσκλήρωση

Χιτοζάνη

Εμφυτεύματα δοντιών

Φωτοθεραπεία με χρώματα

Γιατί ματώνουν τα ούλα;

Το μινθέλαιο

Δυσγευσία

H βλεννογονίτιδα

Λευκοπλακία στόματος

Αν μυρίζει η αναπνοή σας

Υγεία των ούλων σε παχύσαρκα άτομα

Tι να κάνετε για το ροχαλητό

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 2818 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 09:18
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.