Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 09:12

Το διαδίκτυο βοηθάει στην υγεία Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όλοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για θέματα υγείας

 

Μια έρευνα ενηλίκων στις ΗΠΑ διαπιστώνει ότι 1 στους 3 Αμερικανούς,  έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να τους βοηθήσει να διαγνώσουν μια ιατρική κατάσταση, είτε για τον εαυτό τους ή κάποιον άλλο.

Όταν το ζήτημα υγείας είναι σοβαρό βέβαια, αναφέρουν ότι ζητούν και την γνώμη του ειδικού.

Τα στατιστικά στοιχεία

  • Το 81% των Αμερικανών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο
  • Το 70% πηγαίνει σε έναν επαγγελματία υγείας
  • Το 60% ζητάει συμβουλές από την οικογένεια και τους φίλους και
  • Το 24% δηλώνει ότι συμβουλεύεται άλλους με την ίδια πάθηση
  • Η έρευνα, έδειξε επίσης ότι το το 46% ήθελε τη γνώμη ενός γιατρού, το 38% δήλωσε ότι θα μπορούσαν να φροντίσουν τον εαυτό τους με τις πληροφορίες από το διαδίκτυο και το 11% ανέφερε ότι είναι απαραίτητα και τα δύο και το διαδίκτυο και ο γιατρός.
  • Όσο για την ακρίβεια του διαδικτύου για την τεκμηρίωση της διάγνωσης, πάνω από το 40% είπε ότι ο γιατρός επιβεβαίωσε την διαδικτυακή ορθότητα των πληροφοριών, ενώ το 35% δήλωσαν ότι δεν αναζητούν πλέον μια επαγγελματική γνώμη.
  • Οι γυναίκες, ιδίως από εύπορες  οικογένειες, οι νέες και λευκές, που είναι μορφωμένες εμπιστεύονται περισσότερο το διαδίκτυο.
  • Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και πριν από το διαδίκτυο, οι άνθρωποι πάντα προσπαθούσαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία, στο σπίτι και στη συνέχεια αποφάσιζαν  αν πρέπει να επισκεφθούν το γιατρό.

Το διαδίκτυο είναι πλέον μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών και οι γιατροί εξακολουθούν να αποτελούν κεντρική πηγή βοήθειας για τα  σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και η φροντίδα και η συζήτηση γίνεται κυρίως εκτός σύνδεσης.

Τον Ιούλιο του 2012, ερευνητές γράφουν στο περιοδικό Journal of Consumer Research, ότι το κακό είναι ότι αυτοί που ψάχνουν στο διαδίκτυο εστιάζουν στα συμπτώματα και όχι στον κίνδυνο που έχουν από την ασθένεια, γι' αυτό θα πρέπει να ζητούν την γνώμη και κάποιου ειδικού που εμπιστεύονται.

Πάντα να φιλτράρετε τις πληροφορίες από το διαδίκτυο

Βιβλιογραφία

medicalnewstoday.com

 

Διαβάστηκε 1312 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο Διακοπές για μαμάδες »