Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 09:51

Εμείς ο λαός Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μάλλον δεν θα καταφέρουμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο

 

Ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, «εμείς ο λαός» έχουμε ήδη αμφισβητήσει τους «ισχυρούς»…

Η αμφισβήτηση των ισχυρών σε όλο τον κόσμο δημιούργησαν νέα δεδομένα στην κοινωνία.

Ο κόσμος σε όλο τον κόσμο ζητάει αυτοργάνωση και αλληλεγγύη απέναντι στην απληστία των ισχυρών. Η νέα κοινωνική συνείδηση είναι πραγματικότητα.

Και ναι μεν τα γονίδιά μας προτάσσουν το ατομικό μας συμφέρον στην επιβίωση, είναι όμως αναγκαίο να συνεργαστούν με άλλα γονίδια και οργανισμούς για να το πετύχουν.

Η κοινωνικότητα και ο αμοιβαίος αλτρουισμός μοιάζουν να είναι εξελικτικά επιτακτικά, γιατί ναι μεν το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, πολλά μικρά ψάρια όμως μαζί μπορούν να κάνουν το μεγάλο ψάρι ανορεξικό…

Η αλληλέγγυα οικονομία θεωρείται μονόδρομος. Όχι για να φέρει πλεονάσματα, κέρδη και κατανάλωση, αλλά για να γίνουμε αυτάρκεις, να αλληλοβοηθηθούμε και να μοιραστούμε τα αγαθά και τις υπηρεσίες. Να γίνουμε επιτέλους «άνθρωποι», να έχουμε όλοι οικονομικά οφέλη, να προστατέψουμε το περιβάλλον που ζούμε και να πάρουμε το βίο μας στα χέρια μας.

Όσοι οραματιζόμαστε κοινωνίες αλλιώτικες πρέπει να αλλάξουμε. 

Διαβάστηκε 554 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 10:05
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ελληνικές οικογένειες Εμπειρίες γεμάτες απορίες »