Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 11:24

Τι πρέπει να προσέχετε με το πλυντήριο πιάτων Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τι κινδύνους για την υγεία μας κρύβει το πλυντήριο πιάτων

Η συσκευή που είναι το δεξί μας χέρι στην κουζίνα μπορεί να είναι εστία μικροβίων και μάλιστα επικίνδυνων και πολύ ανθεκτικών.

Το υγρό και θερμό περιβάλλον που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των πλυντηρίων πιάτων είναι ο βιότοπος για δύο πολύ επικίνδυνους για την υγεία μας μονοκύτταρους μύκητες, τους Exophiala dermatitidis και E. exophiala phaeomuriformis.  Οι μύκητες αυτοί επιδεικνύουν μεγάλη ανθεκτικότητα στα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά άλατα, το νερό (όξινο και αλκαλικό), στις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων κι επιβιώνουν στις υψηλές θερμοκρασίες πλύσης των πιάτων.

Τα δύο είδη μυκήτων θεωρούνται υπεύθυνα για την πρόκληση βλαβών στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ συχνά ενδημούν στους πνεύμονες των ασθενών που πάσχουν από κυστική ίνωση.

Οι δύο μύκητες θεωρούνται “ακρόφιλα”, καθώς πρόκειται για οργανισμούς που απαντώνται σπάνια στη φύση, αλλά βρίσκουν υγρασία και θαλπωρή στα πλυντήρια πιάτων.

Γι' αυτό να φροντίζετε τακτικά να αερίζετε και να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας.

Διαβάστε, επίσης,

Οικολογικά καθαριστικά

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 1602 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.