Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 15:55

Συμφέρει η αγορά πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου; Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βενζίνη versus πετρέλαιο

 

 

Συμφέρει η αγορά πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου;

Πλέον 50% των αυτοκινήτων που αγοράζονται στην Ευρώπη είναι πετρελαιοκίνητα.

-Τα πετρελαιοκίνητα είναι κατά κανόνα 5-20% ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, λόγω της πολυπλοκότητας των εξαρτημάτων του κινητήρα τους. Αυτό σημαίνει διαφορά τιμής 3.000-10.000 ευρώ επιπλέον για την αγορά τους.

-Τα καινούρια πετρελαιοκίνητα είναι αθόρυβα, λόγω βελτίωσης της τεχνικής τους και των μονώσεων.

-Τα πετρελαιοκίνητα είναι φιλικότερα για το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ έχουν εκπομπές CO2 λιγότερο από 100g/km.

-Οι ντίζελ κινητήρες λόγω υψηλότερης συμπίεσης και χαμηλότερων θερμικών απωλειών έχουν καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.

-Τα πετρελαιοκίνητα έχουν και ροπή και επιτάχυνση λόγω της εξέλιξης των ηλεκτρονικών και των υλικών τους.

-Στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, όταν κάποιος βάζει πετρέλαιο πρέπει να προσέχει για νοθεία με καραβίσιο πετρέλαιο ή πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί τ΄΄οτε περιεκτικότητα σε θείο αυξάνει σημαντικά.

-Κάποια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, από κάποιες εταιρίες παρουσιάζουν συχνές βλάβες.

-Υπάρχουν πετρελαιοκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα μαζί που συνδυάζουν την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

-Τα πετρελαιοκίνητα συστήνονται όταν διανύονται μεγάλες αποστάσεις για να υπάρχει απόσβεση της διαφοράς τιμής αγοράς ενός ντίζελ έναντι ενός βενζινοκίνητου. Όσοι δεν διανύουν μεγάλες αποστάσεις και θέλουν να κάνουν οικονομία, ίσως η εγκατάσταση συστήματος υγραερίου, στο ήδη υπάρχον αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι μία λύση, αλλά και πάλι για να γίνει απόσβεση θα πρέπει να διανύονται μεγάλες αποστάσεις.

Διαβάστηκε 1749 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 07:27
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.