Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 09:57

Που οφείλονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα παγκοσμίως Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Γεωμηχανική αλλάζει τα καιρικά φαινόμενα

Η έντονη γεωμηχανική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρακολουθήστε το βίντεο, στα πολυμέσα, που δείχνει αεροζόλ εκπομπών από την 1η Σεπτεμβρίου 2006 έως 10 Απριλίου 2007 (NASA Goddard Space Flight Center).

Τα αερομεταφερόμενα σωματίδια, οποιουδήποτε είδους, αποτελούν την κύρια συμβολή πηγή ρύπανσης, μέσω των στρατιωτικών αεροσκαφών που ρυπαίνουν τον ουρανό σχεδόν καθημερινά και επηρεάζουν το κλίμα.

Η απλούστερη επίδραση της αύξησης αερολυμάτων είναι να αυξηθούν τα σύννεφα. Για το σχηματισμό νεφών, τα σωματίδια των εναέριων υδρατμών πρέπει  να συμπυκνωθούν. Με περισσότερα αερολύματα, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα ή παχύτερα σύννεφα.

Οι ψεκασμοί αλλάζουν τον καιρό.   Διαφορετικοί τύποι ψεκασμών έχουν διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το πόσο ψεκάζεται ο αέρας και το πόσο υψηλό γίνεται ο ψεκασμός. 

Η γεωμηχανική αλλάζει τις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες. Ο ψεκασμός μεγάλων ποσοτήτων θειικών αερολυμάτων στη στρατόσφαιρα επηρεάζει όλη τη ζωή στη Γη. 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, τα σύννεφα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό έχουν αυξηθεί και οι καταιγίδες στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού έχουν γίνει περίπου 10 τοις εκατό ισχυρότερες. 

Είναι προφανές ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο ασταθή με τον χρόνο, με τη δράση της γεωμηχανικής. 

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θα δαμαστούν οι κυκλώνες;

Γιατί μας ψεκάζουν συνεχώς;

Η αλλαγή του κλίματος και η επίπτωση στην υγεία μας

Τα φαινόμενα Ελ Νίνιο και Λα Νίνια

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 876 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 15:10
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία άρθρα από τον/την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Πολυμέσα