Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 19:39

Η επιστήμη του πρώτου φιλιού

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το πρώτο ρομαντικό φιλί μένει ανεξίτηλο στη μνήμη για ολόκληρη τη ζωή

 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ανάμνηση πιο έντονη ακόμη και από την πρώτη σεξουαλική πράξη!

Οι περισσότεροι μπορούν να θυμηθούν το 90% των λεπτομερειών που αφορούσαν το πρώτο ερωτικό φιλί που έδωσαν στη ζωή τους.

Γενικά, θα λέγαμε ότι τα κορίτσια εκτιμούν περισσότερο από τους άνδρες ένα ερωτικό φιλί, αν και τελικώς αναφέρουν ότι ικανοποιούνται λιγότερο από όσο φαντάζονταν από την ίδια την πράξη.

Τα αγόρια θεωρούν το φιλί ως ένα μέσο για να φθάσουν στον απώτερο στόχο που δεν είναι άλλος από το σεξ. Αυτά επιβεβαιώθηκαν από πείραμα στο οποίο καταγραφόταν η εγκεφαλική δραστηριότητα αγοριών και κοριτσιών, καθώς και ανδρών και γυναικών, ενώ εκείνοι έβλεπαν εικόνες στις οποίες ζευγάρια φιλιούνταν. 

Τα κορίτσια και οι γυναίκες, γενικά, πολλές φορές φάνηκε να επενδύουν περισσότερο απ’  ό,τι πρέπει για τη συνέχεια μιας σχέσης σε ένα φιλί, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα επικοινωνίας με τα αγόρια και τους άνδρες.

Τα αγόρια και οι άνδρες πάλι ήταν πιο επιθετικοί στο φιλί, προσπαθώντας να περάσουν μεγαλύτερες δόσεις τεστοστερόνης στη σύντροφό τους.

Όταν η τεστοστερόνη περνά στη γυναίκα μέσω μικρότερων σε διάρκεια αλλά συχνότερων φιλιών, παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στον οργανισμό, κάνοντας τη γυναίκα να ερωτεύεται πιο έντονα τον άνδρα, κάτι που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ενθουσιάζει εξίσου και τον παρτενέρ της στο φιλί. 

Βιβλιογραφία

Σέρι Κίρσενμπαουμ:«Τhe Science of Κissing: What Οur Lips Αre Τelling Us

 

 

Διαβάστηκε 1504 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Όταν ένας άνδρας δεν έχει πέος Σεξ στο αυτοκίνητο »