Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 18:43

Οι βιταμίνες για την ανδρική ανικανότητα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Οι απαραίτητες βιταμίνες για να φτάνει ο άντρας σε στύση

Η μη ικανότητα του άντρα να φτάνει σε στύση ή/και να τη διατηρεί ικανοποιητικά για ομαλή σεξουαλική συνουσία είναι ανικανότητα.

Πιο συνηθισμένη αιτία της ανικανότητας είναι ο διαβήτης, επειδή οι ασθενείς στερούνται της ικανότητας να μετατρέπουν τις καροτίνες σε βιταμίνη Α που είναι απαραίτητη για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Άρα, χρειάζεται η εξασφάλιση ικανοποιητικών προσλήψεων βιταμίνης Α με τη μορφή της προσχηματισμένης βιταμίνης.

Σεξουαλική ανικανότητα έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς που κάνουν νεφρική αιμοκάθαρση, οι οποίοι έχουν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στο αίμα, λόγω του ότι τα υγρά της αιμοκάθαρσης δεν έχουν αυτό το μέταλλο. Αν διορθωθεί, όμως το πρόβλημα αποκαθίσταται η ομαλή σεξουαλική λειτουργία.

Επίσης, μελέτες, αποκάλυψαν ότι η έλλειψη ψευδαργύρου από τη διατροφή προκαλεί καθυστερημένη σεξουαλική ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενα παιδιά, ενώ οι αυξημένες προσλήψεις ψευδαργύρου επιτρέπουν στην ομαλή ανάπτυξη να συνεχισθεί.

Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλικής δυσλειτουργίας σε ενήλικες άντρες.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης που είναι ανδρική σεξουαλική ορμόνη έχουν συσχετισθεί με χαμηλή συγκέντρωση ψευδαργύρου στο αίμα και σε καταμετρήσεις χαμηλών αριθμών σπερματοζωαρίων στο σπέρμα,

Αυξάνοντας την πρόσληψη ψευδαργύρου από την τροφή και συμπληρώνοντάς την με 30 χλγρ του μετάλλου καθημερινά αποκαθίσταται η σεξουαλική λειτουργία στο κανονικό.

Διαβάστε, επίσης,

Σε μόνιμη στύση

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 7569 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.