Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 19:50

Σεξ και όνειρα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα όνειρα της ντροπής...

Αντίθετα με την καθημερινότητα που είναι γεμάτη από συμβιβασμούς και περιορισμούς, η ονειρική ζωή δεν έχει φραγμούς και δεσμεύσεις.

Και οι ενοχές αυξάνονται... Ομοφυλοφιλία, σαδομαζοχισμός, αιμομιξία, όργια, σεξ με ζώα ... Κανείς όταν χτυπά το ξυπνητήρι το πρωί δεν πιστεύει, ότι μπορεί να είναι τόσο διεστραμμένος...

Και προσπαθεί ανοίγοντας τον ονειροκρίτη να ερμηνεύσει αυτά τα όνειρα ντροπής.

Αλλά την δύναμη την δίνει ο άνθρωπος στα όνειρα...

Αν θεωρήσει ότι ήταν ένας εφιάλτης και πέρασε θα ξεχασθεί...

Αν το θεωρήσει προφητικό, η επόμενη μέρα θα είναι εφιαλτική, προσμένοντας την επιβεβαίωση του ονείρου.

Δεν είναι μόνο αυτό! Πολλές φορές τα όνειρα είναι συναισθηματικά φορτισμένα με άγχος, θλίψη, φόβο, χαρά και το συναισθηματικό αυτό φορτίο ακολουθεί αυτόν που έχει δει τα όνειρα ντροπής.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το 10% των ονείρων των ανθρώπων έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο.

Συχνότερα παρατηρούνται στην εφηβεία, αν και παρατηρείται αύξηση της συχνότητας των σεξουαλικών ονείρων και στις ενήλικες γυναίκες. Αυτό πιθανολογείται ότι οφείλεται στην σεξουαλική απελευθέρωση της κοινωνίας και στην διαμόρφωση μιας νέας σεξουαλικής κουλτούρας.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα όνειρα με καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο, μπορεί να είναι η εκπλήρωση μιας ανομολόγητης επιθυμίας, που οι κοινωνικές συμβατικότητες και η ηθική δεν της επιτρέπουν να εκφραστεί ανοιχτά.

Επίσης, ένα σεξουαλικό όνειρο μπορεί να είναι μία διέξοδος, για απελευθέρωση της σεξουαλικής ενέργειας, που δεν μπορεί πουθενά να διοχετευτεί, όπως σε έλλειψη ερωτικού συντρόφου.

Αν όμως υπάρχει ερωτικός σύντροφος και τα σεξουαλικά όνειρα συμβαίνουν συχνά, μπορεί να σημαίνουν έλλειψη ικανοποίησης και μήνυμα ότι απαιτούνται τρόποι αναζωογόνησης της σχέσης.

Τα διεστραμμένα όνειρα δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να ερμηνεύονται και να μεταφράζονται λάθος. Επίσης, κάποιος που τα βλέπει δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, γιατί τα όνειρα δεν ελέγχονται.

Το υποσυνείδητο συχνά χρησιμοποιεί το σεξ γιατί η πράξη της ερωτικής επαφής είναι η απόλυτη και πλήρης επαφή με ένα άλλο άτομο και  δείχνει τι περιμένει κάποιος, τι του λείπει και τι συμβαίνει μέσα του.

Γι' αυτό, όπως λένε οι ειδικοί, η προσπάθεια κάποιος να περιορίζει τα σεξουαλικά όνειρα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει τον ύπνο του.


Και ο ονειροκρίτης...

Αποκωδικοποίηση του κόσμου των ονείρων...

  • Βιασμός: Ένα όνειρο, που βλέπει κάποιος τον εαυτό του σαν υποκείμενο ερωτικής βίας, μπορεί να δείχνει την παρουσία ενοχών και την ανάγκη αυτοτιμωρίας, που θα παίξει τον ρόλο της κάθαρσης και θα πάρει το βάρος των ενοχών από πάνω του. Ο μαζοχισμός στα όνειρα που είναι πιο συχνός από τον σαδισμό μπορεί να σημαίνει επιθετική στάση του συντρόφου, του οικογενειακού ή επαγγελματικού περιβάλλοντος ή και κάποια αδικία.
  • Σεξ με άγνωστο: Το σεξ με άτομο μεγάλης ηλικίας ή με ένα άτομο που φοράει στολή δείχνει ανάγκη για ασφάλεια, προστασία και καθοδήγηση. Αν αυτός ή αυτή που βλέπει το όνειρο έχει σχέση σημαίνει ότι λείπει η ασφάλεια στη σχέση.
  • Σεξ με μια διασημότητα: Δείχνει την ανάγκη για κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση και αναλόγως του προσώπου, αναγνωρίζεται το στοιχείο που χρειάζεται την καταξίωση.
  • Σεξ με συνάδελφο: Δηλώνει καλή φιλική σχέση ή ότι ο ή η συνάδελφος έχει κάποια χαρακτηριστικά που λείπουν από τη σχέση αυτού που βλέπει το όνειρο. Από την άλλη μπορεί να σημαίνει κάποιο υποσυνείδητο ερωτικό ενδιαφέρον γι' αυτόν ή αυτήν.
  • Σεξ με συγγενή: Όταν τα όνειρα συμβαίνουν στην εφηβεία, από τους ψυχολόγους θεωρούνται απαραίτητα για την συνειδητοποίηση της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Επίσης, μπορεί να σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη συναισθηματική προσέγγιση.

emedi sex education

Διαβάστε, επίσης,

Εσείς έχετε εφιάλτες;

Πώς να διαλογίζεστε με Binaural Beats MP3s

Όνειρα και υγεία

Ναρκοληψία

Μυστικά του ανθρώπινου σώματος

Βοηθάει το αλκοόλ στον ύπνο;

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 3740 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 21:13
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.