Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 00:26

Πώς να κάνετε σεξ αν έχετε αρθρίτιδα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σεξ για όσους έχουν αρθρίτιδα

Πολλά σεξουαλικά προβλήματα πηγάζουν για όσους έχουν αρθρίτιδα...

Για παράδειγμα, όσοι έχουν αρθρίτιδα δυσκολεύονται να βάλουν τα χέρια τους στα μαλλιά του συντρόφου τους, γιατί πονάνε. Η ίδια η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι αιτία πόνου και να οδηγήσει στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι είναι έλλειψη οικειότητας. Άλλωστε οι αλλαγές στο σώμα από την αρθρίτιδα επηρεάζουν την εικόνα που έχει κάποιος ή κάποια για τον εαυτό του και αισθάνεται λιγότερο ελκυστικός, λιγότερο νέος και με λιγότερη σεξουαλική και κοινωνική αυτοπεποίθηση.

Τα προβλήματα από την αρθρίτιδα στην σεξουαλική υγεία

 • Σωματικά προβλήματα λόγω της αρθρίτιδας (πόνος, κόπωση, δυσκαμψία, ξηρότητα κόλπου)
 • Παρενέργειες από τη φαρμακευτική αγωγή (κόπωση, ανικανότητα, μολύνσεις, οιδήματα, αύξηση σωματικού βάρους)
 • Συναισθηματικές επιπλοκές από τη νόσο (άγχος, κατάθλιψη και αρνητική εικόνα για τον εαυτό)
 • Προβλήματα στη σχέση (συγκρούσεις με το σύντροφο, αλλαγές συμπεριφοράς από το στρες ασθένειας, επιφυλακτική σχέση για το σύντροφο που θεωρητικά μπορεί να του προκαλέσει πόνο)

Κι εσείς τώρα σιγά μην έχετε όρεξη για σεξ.....

Πώς αν έχετε αρθρίτιδα μπορείτε να κάνετε σεξ

 • Αποδεχθείτε τις αλλαγές στο σώμα σας και διατηρήστε το ενδιαφέρον σας για το σεξ.
 • Αν έχετε συναισθήματα θυμού, θλίψης, ενοχής, κατάθλιψης η μνησικακίας, αποδεχτείτε τα και μετά, κατευθείαν ξεπεράστε τα
 • Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας, ρωτήστε τον τι νιώθει για τις αλλαγές στο δικό σας σώμα. Ανησυχεί αν σας πονέσει και αυτό το δημιουργεί άγχος; Αποφεύγετε και οι δύο το σεξ για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη σχέση σας;
 • Αν έχετε αναπηρία μην την αποδεχτείτε. Κάντε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνετε σεξουαλικά ενεργοί.
 • Ανακαλύψτε ότι είναι διεγερτικό και σας βολεύει και σας διευκολύνει για να κάνετε σεξ.
 • Αν πονέσετε κατά τη διάρκεια του σεξ τροποποιήστε τις σεξουαλικές στάσεις.
 • Προγραμματίστε να κάνετε σεξ σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρες που αισθάνεστε καλύτερα (όταν έχετε πάρει τα φάρμακά σας, όταν έχετε τοποθετήσει τα θερμά ή κρύα επιθέματα, όταν θα έχετε κάνει τις ασκήσεις ευκαμψίας σας ή μετά από ένα ζεστό μπάνιο, όταν θα έχετε χαλαρώσει τους μύες και τις αρθρώσεις σας. Αν είσαστε γυναίκα και έχετε ξηρότητα κόλπου χρησιμοποιήστε λιπαντικό.
 • Μην αφήσετε τις επώδυνες ή δύσκαμπτες αρθρώσεις και την περιορισμένη κινητικότητα να κάνουν το σεξ να φαίνεται περισσότερο σαν αγγαρεία παρά μια ευχαρίστηση.
 • Μπορεί να αισθάνεστε οι ίδιο άβολα από τις αλλαγές στο σώμα σας. Ή μπορείτε απλά να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας και να θέλετε να απολαύσετε τον ύπνο.
 • Όμως, το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και μας επιτρέπει να συνδεόμαστε πιο στενά με τους εταίρους μας και μας βοηθά να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας σωματικά και συναισθηματικά.
 • Με λίγη υπομονή, καλή επικοινωνία, και κάποια δημιουργικότητα, μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε μια ενεργή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή, ακόμη και αν έχετε αρθρίτιδα. 

Τρόποι για να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή αν έχετε αρθρίτιδα

1. Σχεδιάστε την ημέρα και την ώρα που θα κάνετε σεξ

Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας, δεν είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να κάνετε σεξ. Για πολλούς ανθρώπους με αρθρίτιδα, η καλύτερη ώρα μπορεί να είναι αργά το πρωί ή το απόγευμα. Διαλέξτε  την ώρα της ημέρας είναι καλύτερη για εσάς.
Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε την ημερομηνία για να είστε και να αισθάνεστε ξεκούραστοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο πριν το σεξ για να απαλλαγείτε από τον πόνο και την δυσκαμψία. Πάρτε τα φάρμακά σας περίπου 30 λεπτά πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα για να μην πονάτε.

2. Δημιουργήστε το χώρο που θα κάνετε σεξ

Το σεξ δεν γίνεται μόνο στην κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε να βρείτε άλλο χώρο μέσα στο σπίτι σας με πολλά μαξιλάρια και άλλα μέσα που θα σας βοηθήσουν...

3. Δοκιμάστε άνετες και βολικές στάσεις στο σεξ

Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα έχουν προβλήματα με την κινητικότητα. Έτσι, κάποιες σεξουαλικές στάσεις είναι δύσκολες ή και αδύνατες, ειδικά αν έχετε αρθρίτιδα στα ισχία, τα γόνατα, ή στη σπονδυλική στήλη. Πειραματιστείτε με διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις, κατά τις οποίες δεν πονάτε. Αν τα χέρια σας έχουν παραμορφωθεί από την αρθρίτιδα, προσπαθήστε να αγγίξετε το σύντροφό σας ελαφρά με το πίσω μέρος του χεριού σας, ή να χρησιμοποιήσετε ένα φτερό ή ένα μαντίλι. Εάν οι αρθρώσεις σας είναι ιδιαίτερα επώδυνες ή είναι δύσκολο να μετακινηθούν, βάλτε μαξιλάρια ή άλλα στηρίγματα για να στηριχτείτε. Αν απαιτείται, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και σεξουαλικά εργαλεία, όπως δονητές και λιπαντικά. Οι δονητές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι για όσους έχουν αρθρίτιδα στα χέρια.

4. Διερευνήστε νέους τρόπους για να συνδεθείτε με τον ή την σύντροφό σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η οικειότητα δεν είναι μόνο η σεξουαλική επαφή ή η διάρκεια του οργασμού. Το πιο σημαντικό μέρος του σεξ είναι το άγγιγμα και η ψυχική επαφή. Χρησιμοποιήσετε το μασάζ ως μια μορφή ερωτικού παιχνιδιού. Ζητήστε από το σύντροφό σας να κάνει ένα μασάζ στις περιοχές του σώματός σας που πονάνε.

5. Να αποδεχτείτε τις αλλαγές στο σώμα σας και τη σχέση σας
Ακριβώς όπως τα σώματά μας αλλάζουν, το ίδιο αλλάζει και η σεξουαλικότητά μας. Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και το σύντροφό σας και πάρτε το χρόνο σας για να μάθετε να αισθάνεστε και οι δυο καλά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Διαβάστε, επίσης,

Σεξ για άνδρες άνω των πενήντα

Φάρμακα που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία

Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης

Συμβουλές για να απολαύσετε το σεξ

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το σεξ

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Σε μεγαλύτερες ηλικίες πιο κατάλληλος ο στοματικός έρωτας

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

Κούραση και σεξ

Σεξ για ηλικιωμένους

Ευτυχία για γυναίκες και άντρες

Βότανο για άμεση και σκληρή στύση

Η σεξουαλική ζωή σε χρόνιες ασθένειες

Έμπλαστρα για τις φλεγμονώδεις παθήσεις του μυοσκελετικού

Η διαφορετικότητα του ανδρικού και γυναικείου φύλου

Oστεοαρθρίτιδα

Επικίνδυνοι πόνοι

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Νευροπαθητικός πόνος

Βιταμίνες για την αρθρίτιδα

Ομοιοπαθητική για τις αρθρίτιδες

Ο βελονισμός για την αρθρίτιδα

Βότανα για την αρθρίτιδα 

Πόσιμο κολλαγόνο που θα φτιάξετε μόνοι σας

Θεραπεία με δονητή

Sex Shops

Οι διαβητικοί παθαίνουν υπογλυκαιμία μετά το σεξ

Οι επικίνδυνες στάσεις στο σεξ

www.emedi.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2608 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 10:12
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σεξ στην εγκυμοσύνη Κολεόσπασμος »