Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 12:00

Αντίσωμα MM-121

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το MM-121, είναι ένα αντίσωμα που αποσκοπεί στην παρακώλυση της σηματοδότησης ErbB3
H Merrimack Pharmaceuticals, σε μια φάσης 1/2 κλινική μελέτη  συνδυάζει το MM-121 με Tarceva ® (erlotinib) σε ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC). 
Το MM-121, είναι ένα αντίσωμα που αποσκοπεί στην παρακώλυση της σηματοδότησης ErbB3
Το erlotinib είναι ένα μικρό μόριο στόχευσης του υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR). Οι  όγκοι συχνά γίνονται ανθεκτικοί σε EGFR-στοχευμένες θεραπείες. Η ανακάλυψη, η οποία έχει επιβεβαιωθεί από κορυφαία ακαδημαϊκά εργαστήρια, δείχνει ότι το MM-121, σε συνδυασμό με Tarceva ® θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που δεν ανταποκρίνονται σε EGFR θεραπείες.
Η μελέτη φάσης 1/2 αξιολογεί αρχικά την ανθρώπινη ασφάλεια και τη φαρμακοκινητική (PK) του MM-121, σε συνδυασμό με erlotinib και θα θεσπίζει ένα ασφαλές σχήμα συνδυασμού και στη συνέχεια θα διερευνήσει την αποτελεσματικότητα του σχήματος στον πληθυσμό ασθενών με Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο Πνεύμονα.
Το MM-121 είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σχεδιασμένο να μπλοκάρει τη σηματοδότηση του ErbB3 υποδοχέα. Ο ErbB3 είναι μέλος της οικογένειας ErbB που αποτελείται από 4 διαφορετικούς υποδοχείς, EGFR (γνωστός και ως ErbB1), ErbB2 (HER2), ErbB3 (HER3) και ErbB4 (HER4). Αυτοί οι υποδοχείς διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στη σηματοδότηση του καρκίνου. Το MM-121 είναι το πρώτο αντίσωμα που προέκυψε από την πλατφόρμα Βιολογίας Δικτύου Merrimack, καθώς και ο πρώτος εκλεκτικός ErbB3 ανταγωνιστής.
Διαβάστε, επίσης,

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1550 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μεθοτρεξάτη Η αντιική θεραπεία για τη γρίπη »