Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 08:20

Dz13 για τον καρκίνο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναστέλλει την ανάπτυξη όγκων και την αγγειογένεση

 

Το φάρμακο με την ονομασία Dz13, μπορεί να χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και στοχεύει σε μια πρωτεΐνη που ευθύνεται για την αύξηση του μεγέθους των όγκων, καθώς και για την εξάπλωσή τους.

Το Dz13 είναι μια πειραματική θεραπεία που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το φάρμακο στοχεύει στην καταπολέμηση μιας σειράς ασθενειών, όπως του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, και του καρκίνου.

Οι κλινικές δοκιμές του DZ13 ανεστάλησαν προσωρινά από τον Ιούλιο του 2013...

Το Dz13 είναι ένα DNA ζύμης που στοχεύει τον c-Jun, έναν παράγοντα μεταγραφής που βρίσκεται σε νοσούντα αιμοφόρα αγγεία, μάτια, πνεύμονες και τις αρθρώσεις. Η θεραπεία λειτουργεί με την καταστροφή του RNA κι έτσι ουσιαστικά την αναστολή της έκφρασης c-Jun σε κύτταρα.

Το δυναμικό του Dz13 ως θεραπευτικό φάρμακο προέρχεται από το γεγονός ότι η αδρανοποίηση του c-Jun έχει επίδραση σε γονίδια όπως τα ΜΜΡ-2, ΜΜΡ -9, VEGF και FGF-2. 

Έτσι το Dz13 έχει δειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων και την αγγειογένεση. Οι αντικαρκινικές επιδράσεις έχουν καταδειχθεί σε μοντέλα καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του μαστού και στο οστεοσάρκωμα. 

Οι κλινικές δοκιμές του Dz13 σε ασθενείς με καρκίνο του δέρματος (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα) άρχισαν το 2010...

Διαβάστε, επίσης,

Οι υπότυποι του βασικοκυτταρικού καρκινώματος

Η μεγάλη υπόθεση για τη θεραπεία του καρκίνου

VEGF υποδοχείς

Η αγγειογένεση στον καρκίνο

Αντιαγγειογενετικοί παράγοντες

Φαρμακοδυναμική στην ογκολογία

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 2156 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « G-CSF Ερυθροποιητίνη »