Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 11:42

Συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών στη ΧΑΠ

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Στη ΧΑΠ ο συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών είναι αποτελεσματικότερος

 

Πολλοί ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια χρησιμοποιούν το μακράς δράσης, αντιχολινεργικό βρογχοδιασταλτικό Spiriva.

Σύμφωνα με μια  μελέτη, ο  συνδυασμός Spiriva Handihaler με το Onbrez Breezhaler βοηθάει περισσότερο στη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων από την χρήση του Spiriva μόνο.

Το Onbrez είναι ένα σχετικά νέο, μακράς δράσης βρογχοδιασταλτικό β-αγωνιστής και χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε 50 άλλες χώρες.

Ενώ το Onbrez και το Spiriva είναι και τα δύο βρογχοδιασταλτικά, το καθένα έχει διαφορετικό τρόπο δράσης. Και τα δύο φάρμακα βοηθούν στη διάνοιξη των αεραγωγών για να διευκολύνεται η αναπνοή στους ασθενείς με ΧΑΠ.

Συνδυασμός βρογχοδιασταλτικών διαφόρων κατηγοριών συνιστάται από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (GOLD), στις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας για τη ΧΑΠ.

Πηγή

Pharmabiz.

Διαβάστηκε 2419 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ειδικά φάρμακα Λιραγλουτίδη »