Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 18:01

Εσείς πόσο ευτυχισμένοι είστε;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Οι καθημερινές συνήθειές μας δείχνουν πόσο ευτυχισμένοι είμαστε

 

Γενικά η συναισθηματική μας υγεία δεν εξαρτάται μόνο από τα γονίδια ή το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί παράγοντες που παίζουν πολύ βασικό ρόλο στο πόσο χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι είμαστε.

Παράγοντες της ευτυχίας

-Χαμόγελο: Αν είστε χαμογελαστοί άνθρωποι τότε είστε κι ευτυχισμένοι. Ένα γελαστό πρόσωπο ελκύει γύρω του χαρούμενα άτομα και δένει την οικογένεια.

-Αδερφές: Οι άνθρωποι που έχουν γυναικείες παρουσίες μέσα στην οικογένεια είναι πιο κοινωνικοί, πιο αισιόδοξοι και περισσότερο ικανοί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι γυναίκες μέσα στην οικογένεια διατηρούν την συνοχή και ενισχύουν την επικοινωνία.

-Τηλεόραση: Η τηλεόραση επιδρά αρνητικά στην ευτυχία. Οι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι είναι αυτοί που δεν βλέπουν τηλεόραση. Στις ημέρες μας καμιά ευχάριστη είδηση δεν ακούμε από την τηλεόραση, αλλά δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε και με άλλες συνήθειες που μας ανεβάζουν την διάθεση.

-Άσκηση: Τα άτομα που αθλούνται συστηματικά βιώνουν λιγότερο άγχος και αντλούν περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή. Αυτό συμβαίνει, γιατί με την άσκηση εκκρίνονται χαμηλότερα επίπεδα στρεσογόνων ορμονών.

-Σεξ: Η σεξουαλική επαφή φέρνει την ευτυχία. Όσο πιο συχνή είναι η σεξουαλική επαφή, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευτυχία που νιώθουν οι άνθρωποι.

-Φίλοι: Η παρέα με θετικούς και εύθυμους ανθρώπους ανεβάζει τη διάθεση.

-Ζεστά ροφήματα: Με ένα αχνιστό ρόφημα καφέ, τσάι ή σοκολάτα θερμαίνονται τα συναισθήματα και αυξάνεται η ευφορία.

 

 

Διαβάστηκε 1599 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 18:25
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία άρθρα από τον/την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά