Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 23:09

Homo Syndicalisticus

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είναι είδος προς εξαφάνιση

 

Ο Homo Syndicalisticus ανήκει στο είδος Homo Demosius Ypallilus.

Συμμετέχει σε εργατικούς αγώνες, αφυπνίζει συνειδήσεις και ξεσηκώνει τους συναδέλφους του στο γραφείο. Είναι αυτός που παλεύει κατά του Κεφαλαίου. 
Φωνάζει και αγανακτεί για τους μισθούς που χάθηκαν τον τελευταίο χρόνο στις ΔΕΚΟ και αδιαφορεί αν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αμείβονται με μισθούς πείνας ή αν απολύονται σωρηδόν.
Ποτέ βέβαια, δεν θα τολμήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο ίδιος στον ιδιωτικό τομέα και θα προτιμήσει να ζεσταίνει τον πισινό του μέχρι να βγει στη σύνταξη.
Χάρη στους αγώνες του Homo Syndicalisticus οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέκτησαν Επίδομα Προθέρμανσης Αυτοκινήτου (ΟΤΕ), Επίδομα Πλυσίματος Χεριών (ΟΣΕ), Επίδομα Προπέλας (Λιμενικό), Επίδομα Κεραίας (ΗΣΑΠ), Επίδομα Μεταφοράς Φακέλου (Δημόσιο), Επίδομα Αποτελεσματικότερης Διεκπεραίωσης Υποθέσεως (Υπουργείο Δικαιοσύνης), Επίδομα Έγκαιρης Προσέλευσης (ΕΘΕΛ) και Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ).
Και τώρα είναι είδος προς εξαφάνιση...
Βιβλιογραφία
Περιοδικό Soul (Νοέμβριος 2011, 2310 Magazine)
Διαβάστηκε 1060 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.