Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 10:38

Το σχήμα του προσώπου δείχνει τον χαρακτήρα του άντρα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όλοι προτιμούν να είναι σκληροί άντρες.

 

 

O σκληρός άνδρας που έχετε στο μυαλό σας είναι κάποιος με πλατύ πρόσωπο και τετράγωνο πηγούνι. Αλλά, σκληρός άνδρας είναι και αυτός με το αρρενωπό πρόσωπο με γωνίες και σκληρά χαρακτηριστικά, με στοιχεία, όπως έλλειψη τρυφερότητας, ειλικρίνειας και διάθεσης για συνεργασία.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα δείχνει πώς άνδρες με πλατύ, αρρενωπό πρόσωπο δεν είναι πάντα τόσο άκαρδοι και επιθετικοί όσο φαίνονται. Οι ερευνητές πλέον θεωρούν ότι άνδρες που δείχνουν άγριοι και απωθητικοί μπορεί να είναι καλοί στις ανάλογες συνθήκες. Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘Psychological Science’, σημειώνεται ότι οι εμφανισιακά σκληροί άνδρες, είναι συχνά καλοί άνθρωποι και έτοιμοι να κάνουν θυσίες για να σώσουν όσους βρίσκονται κοντά τους. Συμμετέχοντες με πιο πλατύ πρόσωπο αποδείχτηκαν πιο συνεργάσιμοι και κυρίως πρόθυμοι να βοηθήσουν τους αδύναμους και όσους έχουν ανάγκη.

Η μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στην αρρενωπότητα και την ανδρική συμπεριφορά. Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες εμφανίζονται να είναι πιο ευαίσθητοι και προστατευτικοί για τα άτομα που αποτελούν τη μικρή ή μεγάλη ομάδα στην οποία ανήκουν. Προστατεύουν την οικογένειά τους, τους συνεργάτες τους ή τους συμφοιτητές τους. Αυτό το στοιχείο είναι πιο ενισχυμένο στους άνδρες με πλατύ πρόσωπο. Όταν όμως τα ίδια άτομα βρεθούν εκτός ομάδας, τότε γίνονται ιδιαίτερα σκληροί και αντικοινωνικοί. Όσο πιο κοινωνικοί είναι, τόσο πιο μεγάλη καλοσύνη δείχνουν. Αντίθετα, όσο πιο απομονωμένοι βρεθούν, τόσο πιο σκληροί και εγωιστές καταλήγουν.

Σε επαγγελματικό επίπεδο ένας πολύ αρρενωπός διευθυντής είναι καλύτερος για την ομάδα του από έναν με πιο εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά προσώπου. Αυτό μπορεί να σας κάνει να προβλέψετε ευκολότερα την τύχη σας στα επαγγελματικά, καθώς το πρόσωπο του αφεντικού σας μιλάει από μόνο του.

 

Διαβάστηκε 2228 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 22:15
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.