Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 21:25

Το ψάρεμα θεραπεύει την ψυχή

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ψάρεμα θεραπεύει την ψυχή

Δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία της Σκωτίας ενέταξαν το ψάρεμα στο θεραπευτικό οπλοστάσιό τους, εκτιμώντας ότι το ήσυχο περιβάλλον στις όχθες των ποταμών μπορεί να δράσει ευεργετικά στους ασθενείς και ταυτοχρόνως να αμβλύνει το αίσθημα στιγματισμού που νιώθουν.

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό ορισμένων νοσηλευτών των νοσοκομείων Leverndale και Dykebar, οι οποίοι είναι δεινοί ψαράδες – και το ιατρικό προσωπικό ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τις πρώτες δοκιμές, ώστε πλέον έχει καταρτίσει ειδικά προγράμματα για τους ασθενείς. Οι νοσηλευτές δημιουργούν ομάδες των οκτώ έως 10 ασθενών και πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα μαζί τους για ψάρεμα.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στους ασθενείς μια νέα δεξιότητα, η οποία απαιτεί να διδαχθούν και να εφαρμόσουν κάτι καινούργιο, ενώ ταυτοχρόνως τους παρέχει το αίσθημα της προσωπικής επίτευξης και αμβλύνει το αίσθημα στιγματισμού που νιώθουν.

Επιπλέον, επειδή οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα προέρχονται από τους θαλάμους μακράς νοσηλείας, για μερικούς από αυτούς είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουν να βγουν στον αληθινό κόσμο.

Στην Ελλάδα το ψάρεμα είναι σαν χόμπι πολύ διαδεδομένο και πολλοί θεραπεύουν με αυτό την ψυχή τους και ασκούν το σώμα τους, κάνοντας ψαροντούφεκο...

Διαβάστε, επίσης,

Χάνος

Σάλπα

Γοφάρι

Σπάρος

Σμέρνα

Σκορπίνα

Σαλάχι

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1561 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.