Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 10:39

Η σύνταξη κάνει κακό στην υγεία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Όσοι βγαίνουν σε σύνταξη πρέπει να προσέχουν

H συνταξιοδότηση έχει καταστροφικές συνέπειες για την ψυχική και σωματική υγεία, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων (IEA).
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι άνθρωποι καλό θα είναι να εργάζονται για όσο περισσότερο μπορούν και για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να διατηρήσουν τα επίπεδα της υγείας τους σε ένα καλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η μελέτη συνέκρινε συνταξιούχους με ανθρώπους που συνέχισαν να εργάζονται μετά την ηλικία συνταξιοδότησης. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι μετά την συνταξιοδότηση υπήρχε αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης κατά 40%, ενώ το 60% των ανθρώπων που σταμάτησαν να εργάζονται είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από μία οργανική πάθηση. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους άνδρες και τις γυναίκες, ενώ οι πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος φαίνεται να αυξάνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Φίλιπ Μπουθ, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο στην απελευθέρωση των αγορών εργασίας και να επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης.

Άρα η εργασιακή απασχόληση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φαίνεται να είναι αναγκαία, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, καθώς βοηθά, επίσης, τους ανθρώπους να ζουν μια πιο υγιή ζωή.

Διαβάστε, επίσης,

Για όσους δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας

Ζητούνται ευκατάστατοι παπούδες

Οδηγίες για να τα βγάζετε πέρα με τους ηλικιωμένους

Τι ισχύει για τις αναπηρικές συντάξεις

Εξαγορά στα έτη σπουδών για αναπηρική σύνταξη

Homo Syndicalisticus

Μάθημα ζωής

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 929 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φροντίδα παιδιών Ο δρόμος για την ευτυχία »