Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 08:13

Εσείς έχετε διερευνητική ματιά;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η διερευνητική ματιά μπορεί να σας βοηθήσει επαγγελματικά

Η διερευνητική ματιά θα σας βοηθήσει όταν καλείστε να εκτιμήσετε μια ιδέα ή όταν σας κάνουν μια επαγγελματική πρόταση.

Μπορείτε όμως να την χρησιμοποιήσετε και κοινωνικά αλλά και ρομαντικά, φτάνει να ξέρετε να την πετυχαίνετε.

Φανταστείτε ότι είσαστε σε μια ερημιά και ψάχνετε να δείτε ένα φως στο σκοτάδι. Αυτή είναι η διερευνητική ματιά. Πρέπει όμως πάντα στη συνέχεια να συνοδεύεται από μια χαλάρωση στην έκφραση προσώπου και ένα χαμόγελο στα χείλη. Φανταστείτε τώρα ότι βρήκατε το φως στο σκοτάδι που ψάχνατε κι ανακουφιστήκατε.

Καλείστε για μια επαγγελματική πρόταση ή συζητάτε με έναν πιθανό μελλοντικό φίλο σε μια γιορτή ή θέλετε να δείξετε σε έναν πιθανό σύντροφο ή μια πιθανή σύντροφο αποδοχή. Τότε υιοθετείτε στιγμιαία την διερευνητική ματιά. Όταν είστε έτοιμοι για την επιβεβαίωση χαλαρώνετε το πρόσωπό σας και χαρίζετε ένα μικρό χαμόγελο αποδοχής. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στον συνομιλητή σας να καταλάβει πως έχει κερδίσει την έγκρισή σας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της διερευνητικής ματιάς είναι να διαθέτετε αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια  η διατήρηση μιας καλής και φιλικής βλεμματικής επαφής.

Emedi Life Coaching

Διαβάστηκε 1071 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 08:20
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παιχνίδι και μάθηση Η επιτυχία πάει με την απιστία »