Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 16:30

Shiatsu

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Shiatsu στα Ιαπωνικά σημαίνει πίεση με τα δάκτυλα
 
Το Shiatsu είναι μια μέθοδος εργασίας πάνω στο σώμα του ανθρώπου, όπου με τον αντίχειρα, τα δάκτυλα και τις παλάμες, χωρίς τη χρήση κανενός εργαλείου, εφαρμόζεται πίεση, για να διορθώσει εσωτερικές δυσλειτουργίες, να προωθήσει και να διατηρήσει την υγεία και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.
Το Shiatsu επαναφέρει την ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας, Κι (Qi) κατά τους Ιάπωνες, στο σώμα μας. Το Κι (Qi) ρέει στο σώμα μας μέσα από τους μεσημβρινούς που είναι κανάλια ενέργειας, που δεν έχουν υλική δομή αλλά είναι σαν τις ακτίνες του ήλιου, υπάρχουν μόνο εφόσον υπάρχει ενέργεια, δηλαδή ζωή. Μπορούμε όμως να τους νιώσουμε με την αφή και να καταλάβουμε αν κάπου έχει παγιδευτεί η ενέργεια ή αν κάπου λείπει και με τους κατάλληλους χειρισμούς να τους εξισορροπήσουμε. 
Ο κάθε μεσηβρινός τρέφει με ενέργεια κάποιο ζωτικό όργανο, οπότε ξεμπλοκάροντάς τον, ενεργοποιούμε και την σωστή λειτουργία του αντίστοιχου οργάνου, π.χ. ο μεσημβρινός του στομάχου καθορίζει την καλή ή κακή λειτουργία του στομάχου, καθώς και την συναισθηματική του εξισορρόπηση γιατί πίσω από κάθε όργανο κρύβεται κι ένα συναίσθημα, π.χ. πίσω από τα νεφρά κρύβεται ο φόβος.
Το Shiatsu έχει άμεση σχέση με τον βελονισμό, γιατί και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν τα ίδια σημεία, μόνο που στο βελονισμό χρησιμοποιούνται βελόνες.
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr
 
Διαβάστηκε 1503 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 15:35
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ιατρική Αστρολογία H καλύτερη φιλοσοφία για εμάς »