Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 19:32

Οι συνέπειες του καπνίσματος στο δέρμα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το κάπνισμα καταστρέφει το δέρμα σας

Με το κάπνισμα το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη είναι αρκετά ευαίσθητη. Η κακή συνήθεια του καπνίσματος εντείνει το πρόβλημα.

Πέρα από τις εσωτερικές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό, η εμμονή με το τσιγάρο δημιουργεί με τα χρόνια τις χαρακτηριστικές γραμμές στην επιδερμίδα του άνω χείλους.

Η σωστή ενυδάτωση της περιοχής είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να παραλείπεται από το καθημερινό μας πρόγραμμα. Αποφεύγετε επίσης,  να σουρώνετε πολύ τα χείλη όταν καπνίζετε για να μειώνετε όσο το δυνατόν τις πιθανότητες εμφάνισης των μικρών ρυτίδων. Τα slim τσιγάρα επιδεινώνουν το πρόβλημα. Να τα αποφεύγετε γιατί λόγω της μικρότερης διαμέτρου τους η ρυτίδωση γύρω από τα χείλη είναι εντονότερη, εκτός του ότι κάποιος ρουφάει με μεγαλύτερη δύναμη τον καπνό ο οποίος εισέρχεται πιο βαθεια στους πνεύμονες.

Η καλύτερη λύση, φυσικά, είναι να κόψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε το τσιγάρο, αλλά, αν σας είναι δύσκολο, φροντίστε να περιορίζετε τις επιπτώσεις του στο ελάχιστο με πρόληψη.

Διαβάστε, επίσης,

Οι ρυτίδες από το κάπνισμα

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 2407 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.