Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 16:16

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)
Τα όξινα επίπεδα pH στο σώμα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο ...
 
Η ομαλοποίηση των επιπέδων pH, επίσης,  μπορεί να σταματήσουν τον καρκίνο από την εξέλιξη.
Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν τη σχέση μεταξύ όξινου pH και του καρκίνου. 
Ο καρκίνος ευδοκιμεί σε ένα όξινο περιβάλλον και δεν επιβιώνει σε ένα κανονικό, περισσότερο αλκαλικό περιβάλλον.
Τα καρκινικά κύτταρα κάνουν το σώμα ακόμα πιο όξινο, δεδομένου ότι παράγουν γαλακτικό οξύ. Έτσι, εάν κάποιος έχει καρκίνο, τα επίπεδα pH  είναι χαμηλά και το σώμα  είναι πολύ όξινο.
Η αλκαλοποίηση κάνει το σώμα πιο αλκαλικό και είναι ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά του καρκίνου. 
Δυστυχώς,  η πλειοψηφία των τροφίμων και ποτών που καταναλώνουμε είναι όξινες, όπως το κρέας, η ζάχαρη και τα αναψυκτικά.  Οι περισσότεροι δεν κάνουν υγιεινή διατροφή με  φρέσκα φρούτα και λαχανικά και το σώμα είναι πάρα πολύ όξινο, δημιουργώντας έτσι, ένα πολύ καλό περιβάλλον για να αναπτυχθεί ο  καρκίνος.
Στην πραγματικότητα, η οξύτητα είναι ένας βασικός παράγοντας σε πολλές εκφυλιστικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα,η  ινομυαλγία κ.α.
Η λήψη φαρμάκων ή συμπληρωμάτων για τον καρκίνο, ενώ το pH είναι πολύ όξινο είναι ανώφελη. 
Όταν το αίμα  αρχίζει να γίνεται όξινο, απομακρύνονται όξινες ουσίες από το αίμα στα κύτταρα για να επέλθει ισορροπία και να γίνει το αίμα πιο αλκαλικό κι έτσι τα κύτταρα γίνονται πιο όξινα και τοξικά και μειώνεται η οξυγόνωση.
Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα κύτταρα μπορεί να προσαρμοστούν  σε αυτό το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, αντί να πεθάνουν όπως κάνουν τα φυσιολογικά κύτταρα σε ένα περιβάλλον όξινο - μερικά κύτταρα επιβιώνουν, ως κακοήθη κύτταρα.
Αυτή θεωρείται ότι είναι η σχέση μεταξύ του pH και του καρκίνου, μια διαδικασία με την οποία τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου μετατρέπουν  μερικά κύτταρα σε καρκινικά. 
Το αλκαλικό νερό (συμπεριλαμβανομένου του νερού στα κύτταρα) έχει πολύ οξυγόνο. Το όξινο νερό έχει πολύ λίγο οξυγόνο. Έτσι είναι  πιο όξινα τα κύτταρα όσο  λιγότερο οξυγονωμένα είναι. 
Τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν την διαδικασία ζύμωσης για την παραγωγή ενέργειας που δημιουργεί γαλακτικό οξύ, περαιτέρω αύξηση της οξύτητας και μείωση των επιπέδων οξυγόνου.
Άρα, εάν το αίμα  είναι πολύ όξινο, οι τοξίνες δεν θα απελευθερώνονται από τα κύτταρα  στο αίμα. Έτσι, τα κύτταρα  δεν μπορούν να αποτοξινωθούν. Αυτή η συσσώρευση τοξινών στα κύτταρα τα κάνει όξινα, μειώνεται η οξυγόνωση και μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά.
Όταν γεννιόμαστε, έχουμε την υψηλότερη συγκέντρωση αλκαλίων, αλλά και το υψηλότερο pH του σώματος. Από εκείνο το σημείο και μετά, η φυσιολογική διαδικασία της ζωής είναι η σταδιακή όξυνση. Αυτός είναι ο λόγος που συμβαίνουν οι εκφυλιστικές ασθένειες.
Η αλκαλοποίηση 
Η αλκαλοποίηση είναι μία από τις βασικές στρατηγικές στη μάχη κατά του καρκίνου και για τη βελτίωση της υγείας, γενικότερα.
Οι ταινίες μέτρησης του pH στα ούρα ή στο αίμα μπορεί να βοηθήσουν στην μέτρηση του ph του οργανισμού σας. Μια κατάλληλη αλκαλική δίαιτα ή συμπληρώματα διατροφής που προκαλούν αλκαλοποίηση, χρησιμοποιούνται περαιτέρω.
emedi.gr
 
Διαβάστηκε 12904 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 16:23
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.