Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 22:12

Κάνετε καθιστική εργασία;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η καθιστική εργασία είναι επικίνδυνη

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κάνσας συμπεραίνει πως τα άτομα τα οποία περνούν πολλές ώρες την ημέρας στη δουλειά τους καθισμένοι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο, διαβήτη, καρδιοπάθειες και υπέρταση.

Το πανεπιστήμιο «χρησιμοποίησε» 60.000 άνδρες ηλικίας από 45 ως 65 έτη, οι οποίοι και ερωτήθηκαν για το πόσες ώρες την ημέρα κάθονται ενώ εργάζονται, χωρίζοντας τους σε τέσσερα γκρουπ: Σε αυτούς που εργάζονται καθιστοί μέχρι τέσσερις ώρες, σε αυτούς που εργάζονται από 4 με 6 ώρες, σε αυτούς που εργάζονται από 6 με 8 ώρες και τέλος σε εργαζόμενους που είναι καθισμένοι πάνω από 8 ώρες.

Τα άτομα τα οποία εργάζονται καθιστά για περισσότερες από 8 ώρες, διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων. Επιπλέον, τα άτομα που εργάζονται για περισσότερες από 6 ώρες καθιστά, έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη. Η έρευνα αυτή δεν περιορίζεται μόνο για εργαζόμενους που ασκούν μία από τις λεγόμενες «δουλειές γραφείου», αλλά και άλλους, όπως οι οδηγοί.

Η σημασία της άσκησης και της γενικότερης δραστηριοποίησης του ατόμου, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον είναι μεγάλη.

Ελαχιστοποίησετε το συνολικό χρόνο που ξοδεύετε καθισμένοι.

Διαβάστε, επίσης,

H καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για καρκίνο

Η όρθια επανάσταση

Βιβλιογραφία

telegraph.co.uk

 

Διαβάστηκε 1631 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.