Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 07:47

Οι κίνδυνοι που έχουν τα παιδιά της εξωσωματικής

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κίνδυνος ασθενειών σε παιδιά από εξωσωματική

Tον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών παθήσεων αργότερα στη ζωή τους, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, διατρέχουν τα μωρά που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με Aμερικανούς επιστήμονες, το DNA των εμβρύων που συλλαμβάνονται με εξωσωματική γονιμοποίηση διαφέρει από εκείνο των υπόλοιπων παιδιών.

Τα μωρά από εξωσωματική γονιμοποίηση τείνουν να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο γέννησης με πολύ μικρό βάρος, προβλήματα υγείας και σπάνιες μεταβολικές διαταραχές.

Oι μεταβολές στα γονίδια προκαλούνται από τον μηχανισμό που τα ενεργοποιεί και απενεργοποιεί, μελέτη που είναι γνωστή ως επιγενετική.

Aυτές οι επιγενετικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου, καθώς και μακροχρόνιες εκφράσεις των γονιδίων που συνδέονται με τον υψηλό κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Διαβάστε, επίσης,

Menotropin για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η διαδικασία της εξωσωματικής

Φύλο μωρού με την εξωσωματική

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Οι πιο απλές θεραπείες υπογονιμότητας

www.emedi.gr

Βιβλιογραφία

Sunita Katari, Nahid Turan,Marina Bibikova, Oluwatoyin Erinle, Raffi Chalian, Michael Foster, John P. Gaughan, Christos Coutifaris, Carmen Sapienza, DNA methylation and gene expression differences in children conceived in vitro or in vivo,Oxford Journals, July 9, 2009.

Διαβάστηκε 2133 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 08:02
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.