Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 13:10

Σεξ για ηλικιωμένους

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το σεξ στην Τρίτη ηλικία

Το σεξ για όσους έχουν περάσει τα 65 τους χρόνια φέρνει την ευτυχία.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσο πιο συχνά κάνουν σεξ οι ηλικιωμένοι, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθουν ευτυχισμένοι από τη ζωή τους, αλλά και από το γάμο τους. Η συσχέτιση αυτή παρέμεινε ισχυρή ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ευτυχία, όπως το φύλο, η κατάσταση της υγείας και η ικανοποίηση από το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα.

Η μελέτη βασίστηκε στις απαντήσεις 238 παντρεμένων εθελοντών ηλικίας άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με αυτές, το 60% όσων έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα δήλωσαν ευτυχισμένοι από τη ζωή τους, έναντι του 40% για τους οποίους το σεξ ήταν μια μακρινή ανάμνηση.

Αντίστοιχα, ευτυχισμένοι από τον γάμο τους δήλωσαν οι οκτώ στους δέκα απ’ όσους έκαναν συχνά σεξ, έναντι του 59% όσων δεν έκαναν.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί προάγγελο ευτυχίας τόσο μέσα στον γάμο, όσο και από τη ζωή γενικότερα.

Βιβλιογραφία

64ο Ετήσιο Συνέδριο της Γεροντολογικής Εταιρείας της Αμερικής (GSA), στη Βοστώνη.

Διαβάστηκε 2706 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.