Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

To συνένζυμο Q10 σύμμαχος της καρδιάς

To συνένζυμο Q10 βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία
Μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, οι οποίοι παράλληλα με τη φαρμακευτική τους αγωγή, παίρνουν συνένζυμο Q10.
To συνένζυμο Q10 είναι μια απλή ουσία, που κυκλοφορεί στον οργανισμό, αλλά μπορείτε, επίσης, να τη λάβετε και σε μορφή συμπληρώματος.
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κοπεγχάγης, το συνένζυμο Q10 υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο στη μετατροπή των σακχάρων σε ενέργεια για τα κύτταρα.
Η μελέτη είχε διάρκεια δύο ετών και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 420 ασθενών που είχαν πάθει καρδιακό επεισόδιο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καθηγητής Svend Mortensen, «οι ασθενείς που λάμβαναν Q10 νοσηλεύθηκαν πολύ λιγότερες φορές, σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς η καρδιακή τους λειτουργία παρουσίασε αισθητή βελτίωση».
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Heart Failure 2013, το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.
Βιβλιογραφία
bubblews.com
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ