Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήTα μαχαίρια του σεφ

Tα μαχαίρια του σεφ

Τα είδη των μαχαιριών και οι χρήσεις τους
Τα μαχαίρια που είναι απαραίτητα στην κουζίνα:
1.Μπαλτάς: Χρησιμοποιείται για το κόψιμο κρέατος με κόκκαλο, αλλά και για λαχανικά. Οι Ασιάτες χρησιμοποιούν μόνο αυτό το μαχαίρι.
2.Του σεφ: Μαχαίρι γενικής χρήσεως με μήκος λεπίδας 15-30 εκατοστά., ανάλογα με το μήκος χεριού. Μερικοί χρησιμοποιούν για όλες τις εργασίες και δεν χρειάζονται άλλο μαχαίρι.
3.Santoku: Το μαχαίρι των Γιαπωνέζων. Ελαφρύτερο από τα ευρωπαϊκά. Χωρίς προστασία του χεριού στην αρχή της λεπίδας
4.Utiliy: Μαχαίρι για όλες τις χρήσεις. Δεν μπορεί όμως να το χρησιμοποιήσει κανείς με ταχύτητα.
5. Paring: Μαχαίρι με λεπίδα 6-10 εκατοστά, περισσότερο για λαχανικά και φρούτα.
6. Φιλεταρίσματος: Από τα ακριβότερα της αγοράς με μήκος 18-32 εκατοστά, ιδιαίτερα κοφτερό και επικίνδυνο στη χρήση του.
Παρά τα διαφορετικά είδη μαχαιριών οι σεφ λένε ότι τα δυο μαχαίρια (σεφ και utility) είναι αρκετά.
Πηγή
www.imerisia.gr
Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροTεστ DNA
Επόμενο άρθροΤραυματισμός με βελόνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Αμπέλι

Καψικόν

Ανανάς

Νεραντζιά

Κακαόδεντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκιά

Συκιά. Τα οφέλη στην Υγεία από τη συκιά είναι πολλά και ποικίλα και πολύ σημαντικά. Η συκιά ή Συκή η καρική ή Συκή η κοινή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ