Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜηνύματα προσώπου που δείχνουν ασθένειες

Μηνύματα προσώπου που δείχνουν ασθένειες

Print Friendly, PDF & Email

Μάθετε να διαβάζετε τα μηνύματα που στέλνει ο οργανισμός σας

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της υγείας μας και άρα τίποτε επάνω σε αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως τυχαίο.

Μάθετε να διαβάζετε τα μηνύματα που στέλνει ο οργανισμός σας.

1.Επιδερμίδα προσώπου:

Η επιδερμίδα, τα βλέφαρα και τα ούλα σας έχουν χλωμό χρώμα. Το ασυνήθιστα χλωμό ως άσπρο δέρμα είναι σημάδι αναιμίας και πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε μια εξέταση αίματος.

Μεγάλο, σκουρόχρωμο σπυρί ή ογκίδιο που προκαλεί φαγούρα και έχει αλλάξει εμφανώς χρώμα και σχήμα. Σε κάποιες περιπτώσεις δηλώνει προδιάθεση για καρκίνο του δέρματος. Πρέπει να αφαιρεθεί.

Εμφάνιση σκουρόχρωμων ανεξίτηλων λεκέδων. Συνήθως προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο και από τη φωτοευαισθησία που προκαλούν ορισμένα φάρμακα, αλλά και ορμόνες.

2.Μάτια:

Μάτια που προεξέχουν. Μπορεί να είναι σύμπτωμα υπερθυρεοειδισμού. Συμπτώματα της ίδιας ασθένειας είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, η έντονη εφίδρωση και οι ταχυπαλμίες.

Μάτια κόκκινα που σας «καίνε», σας «τρώνε» ή «τρέχουν». Μπορεί να προέρχεται από κρύωμα ή από αλλεργία ή και επιπεφυκίτιδα.

Το δέρμα και το λευκό των ματιών σας έχουν μια κίτρινη χροιά. Απαιτείται άμεσος ιατρικός έλεγχος, γιατί μπορεί να υπονοούν ηπατίτιδα ή μπλοκάρισμα στον αγωγό της χολής από λιθίαση ή ακόμη και καρκίνο.

3.Μύτη:

Το χρώμα της είναι έντονα κόκκινο, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν και μικρά σπυράκια γεμάτα πύον. Μετεφηβική ακμή. Μπορεί να προσβάλλει τη  μύτη, τα μάγουλα, το μέτωπο και ίσως να προέρχεται από έντονο άγχος.

-Η μύτη έχει μεγαλώσει κι έχει αποπλατυνθεί, έχει διαστολή των πόρων και κοκκίνισμα. Και τα μάτια είναι κόκκινα. Πρέπει να σταματήσετε το ποτό.

4.Χείλη:

-Έχετε κάθετες ζάρες γύρω από τα χείλη σας. Μάλλον προκλήθηκαν από χρόνιο κάπνισμα.

-Μικρές πληγές που σας πονούν και σας «τρώνε» κι έχουν μικρές φουσκάλες.Συνήθως προέρχονται από επιχείλιο έρπητα.

Σπυράκια επάνω στα χείλη, μέσα στο στόμα και ανομοιομορφία στην υφή του δέρματος.Μπορεί να είναι από σημάδια κάποιου λοιμώδους νοσήματος.

Διαβάστε, επίσης,

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο δέρμα

Ελέγξτε τη γενική κατάσταση του σώματός σας

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΜηνορραγία
Επόμενο άρθροΜήπως έχετε βαρύ στομάχι;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ