Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΜολυσματικό κηρίο
Array

Μολυσματικό κηρίο

Μολυσματικό κηρίο είναι μια λοίμωξη του δέρματος που προκαλείται από βακτήρια

Μολυσματικό κηρίο, ICD-10 L01, είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος πιο συχνή μεταξύ των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Συνήθως, η αιτία του μολυσματικού κηρίου είναι ο σταφυλόκοκκος, αλλά μερικές φορές και ο στρεπτόκοκκος. Υπαρχει η πομφολυγώδης και η μη πομφολυγώδης μορφή (με φυσαλίδα ή χωρίς). Είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας μεταξύ δύο και έξι ετών. Τα βακτήρια εισέρχονται από μια πληγή στο δέρμα, όπως κόψιμο,  ή τσίμπημα εντόμου.

Τα συμπτώματα ξεκινούν με ένα κόκκινο σπυράκι οπουδήποτε, αλλά, συνήθως, εμφανίζονται στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Το σπυράκι γεμίζει με πύον και σπάζει μετά από μερικές ημέρες και σχηματίζει μια παχιά κρούστα. Συνυπάρχει φαγούρα, το παιδί το ξύνει και εξαπλώνεται. Οι λεμφαδένες στην πληγείσα περιοχή μπορεί να είναι διογκωμένοι, αλλά ο πυρετός είναι σπάνιος. Το άγγιγμα ή το ξύσιμο στα έλκη μπορεί να εξαπλώσουν εύκολα τη νόσο σε άλλα μέρη του σώματος. Το μολυσματικό κηρίο μπορεί να μεταδοθεί από επαφή με τις πληγές ή με τη ρινική καταρροή από ένα μολυσμένο άτομο.


Θεραπεία μολυσματικού κηρίου

  • Η νόσος αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή του αντισηπτικού gentian violet 1%.
  • Τοπικά ή από του στόματος αντιβιοτικά, συνήθως, συνταγογραφούνται.
  • Η αγωγή μπορεί να περιλαμβάνει πλύσιμο με σαπούνι και νερό και αφήνεται το κηρίο ανοιχτό σε επαφή με τον αέρα.
  • Ήπιες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστούν με βακτηριοκτόνο αλοιφή.
  • Πιο σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν από του στόματος αντιβιοτικά, όπως δικλοξακιλλίνη, flucloxacillin ή ερυθρομυκίνη.
  • Εναλλακτικά, αμοξικιλλίνη σε συνδυασμό με κλαβουλανικό κάλιο, κεφαλοσπορίνες (1η γενεάς), αλλά και πολλοί άλλοι αντιβιοτικοί παράγοντες μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν.

Τα καλύτερα προϊόντα για τις δερματικές λοιμώξεις

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις δερματικές λοιμώξεις

dermatikes loimoxeis

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ