Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΓιατί οι όρχεις γίνονται μπλε
Array

Γιατί οι όρχεις γίνονται μπλε

Το γαλάζιο χρώμα στους όρχεις

 

Μπλε όρχεις είναι η κατάσταση της προσωρινής συμφόρησης αίματος (αγγειοσυμφόρηση) στους όρχεις και στην περιοχή του προστάτη, η οποία συνοδεύεται από οξύ πόνο ή ένα παρατεταμένο πόνο που προέρχεται από τον προστάτη και προκαλείται από την παρατεταμένη και ανικανοποίητη σεξουαλική διέγερση του άνδρα.

Στη διάρκεια της παρατεταμένης και ανικανοποίητης σεξουαλικής διέγερσης, το αίμα γεμίζει την περιοχή των αντρικών γεννητικών οργάνων και μένει εκεί για όση ώρα ο οργανισμός βρίσκεται σε ερωτική ένταση.

Η έλλειψη οξυγόνου που προκαλείται στην περιοχή λόγω της αυξημένης εισροής αίματος ευθύνεται για το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.

Οι ουρολόγοι αποκαλούν αυτή την κατάσταση “υπέρταση της επιδιδυμίδας” και δεν είναι βιώνεται από όλους τους άνδρες.

Η θεραπεία είναι η εκσπερμάτιση ή η μετακίνηση ενός αντικειμένου με μεγάλο βάρος.

Βιβλιογραφία

  1. Rockney, Randy; Alario, Anthony J.; Weinzimer, S. A.; Thornton;, P. S.; Chalett, J. M.; Nerenberg, L. T. (November 2001). “Blue Balls. To the Editor”. Pediatrics 108 (5): 1233–1234.
  2. Komisaruk, Barry R.; Beverly Whipple, Sara Nasserzadeh, Carlos Beyer-Flores (November 2009). The Orgasm Answer Guide. The Johns Hopkins University Press. p. 70. 
  3. Chalett, J.M.; Nerenberg, L.T. (2000). “Blue Balls”: A Diagnostic Consideration in Testiculoscrotal Pain in Young Adults: A Case Report and Discussion”. Pediatrics 106 (4): 843. 

 

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια βρώμης
Επόμενο άρθροΠώς θεραπεύει το μπλε χρώμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ