Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Βότανα για τους μώλωπες

Print Friendly, PDF & Email

Αρκετά φυτά επιταχύνουν την απορρόφηση του αίματος των τοπικών μωλώπων

 

 

Τι ακριβώς είναι ο μώλωπας;

Ο μώλωπας είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων που συμβαίνουν μέσα στο δέρμα όταν χτυπήσουμε κάπου.

Πώς σχηματίζεται ο μώλωπας;

Με το χτύπημα χαλαρώνουν ή σπάνε ο συνδετικός ιστός και τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στην περιοχή εκείνη, χωρίς όμως να ανοίξει το δέρμα. Αφού το δέρμα δεν άνοιξε, το αίμα που απελευθερώθηκε από τα αιμοφόρα αγγεία συσσωρεύεται. Ένας μώλωπας δεν παραμένει κόκκινος αλλά με το χρόνο αλλάζει χρώματα. Αυτό συμβαίνει διότι γίνονται διάφορες διεργασίες στην περιοχή, ώστε να διορθωθεί η ζημιά που προκλήθηκε από το χτύπημα.

Αρχικά,  λόγω του αίματος που έχει χυθεί κάτω από το δέρμα, ο μώλωπας είναι κόκκινος.

Κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας ή και την επόμενη ο μώλωπας παίρνει ένα σκούρο μπλε-λιλά χρώμα που μπορεί να εξελιχτεί και σε μαύρο. Αυτό συμβαίνει διότι αλλάζει η αιμοσφαιρίνη στο αίμα, η ουσία η οποία μεταφέρει το οξυγόνο και είναι πλούσια σε σίδηρο.

Μετά από 5 με 10 μέρες ο μώλωπας κιτρινοπρασινίζει και μετά από 14 μέρες περίπου παίρνει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα η οποία είναι και η τελευταία απόχρωση.

Όσο πιο μαλακό είναι το δέρμα τόσο πιο εύκολα αποκτά κανείς μώλωπες από χτυπήματα. Αν παίρνει κάποιος ορισμένα φάρμακα μπορεί και πάλι να είναι πιο ευαίσθητος.

Παίζει ρόλο ακόμη και η ηλικία του καθενός αφού όσο πιο μεγάλοι γινόμαστε τόσο πιο εύθραυστα γίνονται τα αιμοφόρα αγγεία και τόσο πιο εύκολα σπάζουν.

Για να αποφύγουμε τους μώλωπες πρέπει πολύ απλά να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Όταν ασχολούμαστε για παράδειγμα με επικίνδυνα αθλήματα πρέπει να φοράμε πάντα την κατάλληλη προστασία.

Για τους μώλωπες το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι αμέσως να βάλετε κάτι παγωμένο πάνω στο χτύπημα, για περίπου μισή ώρα. Μπορείτε να βάλετε λίγα παγάκια μέσα σε μια πλαστική σακούλα και να την τυλίξετε με ένα ρούχο. Αυτό θα επιβραδύνει την απελευθέρωση αίματος από τα σπασμένα αγγεία έτσι ώστε ο μώλωπας να μην μεγαλώσει ούτε και να φουσκώσει πολύ.

Κάτι άλλο που βοηθά στο να μην μεγαλώσει πολύ ο μώλωπας, είναι να βάλετε το μέρος του σώματος σας που έχει χτυπήσει, πιο ψηλά από το επίπεδο της καρδιάς. Αν για παράδειγμα έχετε χτυπήσει στο πόδι, ξαπλώστε στο πάτωμα, σηκώστε το πόδι σας και στηρίξτε το σε μια καρέκλα.

Έτσι το αίμα θα δυσκολεύεται περισσότερο να φτάσει από την καρδιά στο πόδι (αφού θα πρέπει να ανεβεί ψηλά) και θα μειωθεί η ροή του ώστε να μην απελευθερωθεί πολύ αίμα κάτω από το δέρμα.


Αρκετά φυτά επιταχύνουν την απορρόφηση του αίματος των τοπικών μωλώπων.

Κάνετε ζεστά έμπλαστρα με το ακόλουθο μείγμα και βάλτε το στο σημείο του μώλωπα 5 φορές κάθε ημέρα.

Μείγμα βοτάνων EMEDI BIO για τους μώλωπες (αποξηραμένα βότανα)

  • Περιέχει σανίκουλο, καλέντουλα, άρνικα

Εκτέλεση

  • Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας σε 1 1/2 λίτρο βραστού νερού.
  • Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά και σουρώστε το.

Υλικά για τους μώλωπες (φρέσκα βότανα σε ίσα μέρη)

  • φύλλα πριμαβέρας
  • φύλλα δρυός
  • φύλλα λάχανου
  • φύλλα υπέρικου
  • φύλλα γερανιού του ροβερτιανού

Εκτέλεση

Τα βότανα πρέπει να αναμειχθούν, να μουλιαστούν και να πολτοποιηθούν.

Συμβουλή: Αν είσαστε στην ύπαιθρο για την περισυλλογή βοτάνων χρησιμοποιήστε έναν οδηγό!

  BIO

Μείγμα βοτάνων EMEDI BIO για τους μώλωπες

Αρκετά φυτά επιταχύνουν την απορρόφηση του αίματος των τοπικών μωλώπων.

Κάνετε ζεστά έμπλαστρα με το μείγμα βοτάνων EMEDI BIO για τους μώλωπες και βάλτε τα στο σημείο του μώλωπα 5 φορές κάθε ημέρα.

Η δοσολογία μεταβάλλεται ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος

Να διατηρείτε τα μείγματα αποξηραμένων βοτάνων στα αποστειρωμένα, γυάλινα βάζα, που είναι αδιαφανή που κλείνουν ερμητικά.

Να τα καταναλώνετε πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως.

Να χρησιμοποιείτε μόνο πιστοποιημένα βιολογικά βότανα που δεν έχουν φυτοφάρμακα και χημικά.

Επικοινωνήστε με την  EMEDI για να σας  προμηθεύσουμε με τα χειροποίητα μείγματα βοτάνων για την αντιμετώπιση των μωλώπων (00306974639366)

Να το διατηρείτε σε δροσερό μέρος και να το κλείνετε αεροστεγώς

Ζητήστε από την EMEDI να σας παρασκευάζει τα εξατομικευμένα, βιολογικά, θεραπευτικά μείγματα βοτάνων, ανάλογα με τα προβλήματα υγείας που έχετε

Μπορείτε να μας στείλετε και το ατομικό ιατρικό ιστορικό σας.

  BIO

www.emedi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜυωπία
Επόμενο άρθροΜωροκαλλυντικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ