Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΜυστικά για να γράφετε καλά στα διαγωνίσματα
Array

Μυστικά για να γράφετε καλά στα διαγωνίσματα

Print Friendly, PDF & Email

Πώς να γράφετε πάντα καλά στα διαγωνίσματα

Γράφετε συνέχεια διαγωνίσματα και υπάρχουν τρόποι για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γονείς και μαθητές αγωνίζονται στα θρανία των σχολείων ή και στα έδρανα των Πανεπιστημίων.

Βέβαια υπάρχουν και τρόποι να αφομοιώνετε την ύλη, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια:

1. Παρακολούθηση και συμμετοχή στην τάξη. Αυτό βοηθάει στο να συνυπάρχετε με τους άλλους, αλλά αφήνει κι ελεύθερο χρόνο για το σπίτι.

2. Καθημερινή συστηματική μελέτη στο σπίτι. Μόνο έτσι αφομοιώνεται η ύλη και κατασταλάζουν οι πληροφορίες στη μνήμη μας.

3. Καλός ύπνος και ξεκούραση. Ο ύπνος βοηθά να μεταφερθούν οι γνώσεις από τη βραχεία στην μακροπρόθεσμη μνήμη.

4. Σωματική άσκηση. Η άσκηση αυξάνει την πνευματική διαύγεια.

5. Ελεύθερος χρόνος. Εκτός από το διάβασμα στη ζωή υπάρχουν οι φίλοι, η οικογένεια, ο αθλητισμός, η διασκέδαση, οι τέχνες, το σινεμά, οι βόλτες και η φύση που μας αναζωογονούν και μας δίνουν δύναμη για μελέτη.

6. Αυτοπειθαρχία. Οι μαθητές με την βοήθεια των γονιών πρέπει να φτιάξουν ένα πρόγραμμα που θα το ακολουθούν από μόνοι τους,  χωρίς να τους το επιβάλουν.


Μυστικά που βοηθούν να πετυχαίνετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα διαγωνίσματα:

Αναζητήστε κίνητρα:  Η μόρφωση θα μας δώσει τα εφόδια για να ζήσουμε ελεύθεροι.  Με τη μόρφωση αντιλαμβανόμαστε αυτά που γίνονται γύρω μας και δεν χρειάζεται κανέναν να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Χάρη στο σχολείο, επίσης, θα βρει κάποιος δουλειά ή θα περάσει στο Πανεπιστήμιο.  Το σχολείο μας προσφέρει τα εφόδια για την ένταξή μας στην κοινωνία και στη ζωή γενικότερα.

Αφού τα διαγωνίσματα είναι υποχρεωτικά και δεν μπορείτε να τα αποφύγετε τουλάχιστον απολαύστε τα. Οι εξετάσεις  δεν πρέπει να μας στενοχωρούν. Οι εξετάσεις δίνονται για να μας εκπαιδεύσουν και όχι για να μας βασανίσουν. Τίποτε τελικά δεν κρίνεται ούτε από τις εξετάσεις ούτε από τους βαθμούς των εξετάσεων. Γι’ αυτό ναι μεν να είστε πειθαρχημένοι στο διάβασμα, αλλά βρείτε κι έναν τρόπο να διασκεδάζετε μαθαίνοντας και να μαθαίνετε διασκεδάζοντας.

Απλές πρακτικές κατευθύνσεις για τις ημέρες των εξετάσεων:

  • Να είστε ξεκούραστοι την ημέρα των εξετάσεων. Το ξενύχτι για διάβασμα την προηγούμενη ημέρα δεν ωφελεί. Κοιμηθείτε και ξεκουραστείτε για να αφομοιώσετε όσα έχετε μελετήσει και να έχετε πνευματική διαύγεια την ώρα εξετάσεων.
  • Να διαβάσετε και τα εύκολα και τα δύσκολα. Μην διαβάζετε μόνο τα SOS. Όλα χρειάζονται μελέτη.
  • Διαβάστε προσεκτικά την εκφώνηση των θεμάτων και βεβαιωθείτε ότι τα έχετε κατανοήσει. Η βιασύνη και το άγχος οδηγούν σε επιπολαιότητα, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε το πραγματικό ζητούμενο και να μην κατανοούμε τις λέξεις κλειδιά. Γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά, κατανοήστε και μετά απαντήστε.
  • Ξεκινήστε να απαντάτε τα θέματα που γνωρίζετε καλά. Έτσι δεν θα χάσετε χρόνο με αυτά που δεν γνωρίζετε καλά και θα προδιαθέσετε και θετικά τον εξεταστή για το γραπτό σας. Μετά προσπαθήστε να απαντήσετε και αυτά που δεν γνωρίζετε καλά.
  • Γράψτε λίγα, καλά και σωστά. Αν γράψε τε όλη την ενότητα στην οποία περιέχεται η απάντηση σημαίνει ότι δεν ξέρετε τι ζητάει ο εξεταστής. Στις εξετάσεις μετράει η κατανόηση και η κριτική σκέψη. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή για τον κόπο αυτού που τα έμαθε όλα, αλλά δεν θα είναι ένα άριστο γραπτό.
  • Ελέγξτε στο τέλος το γραπτό σας. Μόλις απαντήσετε σε όλα τα θέματα, ελέγξτε την ορθογραφία και την σύνταξη ή άλλα πράγματα που σας έχουν ξεφύγει και μπορεί να σας στοιχίσουν σε βαθμούς.
  • Φάτε μία σοκολάτα μισή ώρα πριν τις εξετάσεις. Δίνει δύναμη, χαρίζει ευεξία, ενισχύει την πνευματική διαύγεια και βοηθά τους μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

www.emedi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜύρο
Επόμενο άρθροΜυστικά για πετυχημένες συνταγές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου

Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή των μυών και των μαλακών ιστών που σχετίζονται με αυτό. Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ