Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜυστικά για πετυχημένες συνταγές

Μυστικά για πετυχημένες συνταγές

Print Friendly, PDF & Email

Πολύτιμα μυστικά και χρήσιμες γνώσεις για υγιεινή, νόστιμη και διαιτητική διατροφή

 

Μυστικά για πετυχημένες συνταγές

Μην αλλάζετε ποτέ μια συνταγή όταν την κάνετε για πρώτη φορά. Κάτι παραπάνω σε ένα υλικό ή κάτι λιγότερο μπορεί να καταστρέψει μια νόστιμη συνταγή φαγητού.

-Για να γίνονται τραγανά τα καλαμαράκια πρέπει πρώτα να τα αλευρώσετε καλά και μετά να τα ρίξετε σε καυτό λάδι.

-Στη μαγειρική, ζάχαρη ρίχνουμε σε πολύ ξινά ή πολύ πικρά φαγητά για να αποκτήσουν ουδέτερη γεύση.

-Για να γίνει τραγανό το φύλλο μιας πίτας πρέπει να το ραντίσετε με γάλα πριν το ψήσετε.

-Το αβοκάντο ωριμάζει καλύτερα εκτός ψυγείου, τυλιγμένο σε χαρτί εφημερίδας.

-Για επιτυχημένο σοτάρισμα των κρεάτων, των πουλερικών και των ψαριών πρέπει πρώτα να τα στεγνώσετε καλά με απορροφητικό χαρτί.

-Για να επιλέξετε τον μοσχαρίσιο κιμά: Την καλύτερη γεύση έχει ο κιμάς από καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά. Αν θέλετε άπαχο κιμά ζητάτε κιμά από ουρά, τρανς ή νουά. Για ενδιάμεσες προτιμήσεις διαλέξτε κιλότο και στρογγυλό.

Οι γαρίδες δεν κάνει να βράσουν πάνω από 10 λεπτά, γιατί σκληραίνει το κρέας τους.

-Για να κάνετε νόστιμο ζωμό βάζετε ταυτόχρονα το κρέας και το κρύο νερό στην κατσαρόλα να βράσουν. Για να κάνετε νόστιμο κρέας πρέπει να βάλετε το κρέας αφού βράσει το νερό.

Γκόρντον μπλου είναι όταν μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα έμενταλ κλειστούν σε 2 λεπτές φέτες κοτόπουλου ή μοσχαριού, στη συνέχεια πανάρονται με γαλέτα και τέλος σοτάρονται μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε, επίσης,

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά

Η κουζίνα του μέλλοντος

Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ