Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜυστικά για το τζάκι

Μυστικά για το τζάκι

Εκμεταλλευτείτε το τζάκι σας για να σας φτιάξει η διάθεση

Φτιάξτε τη σωστή φωτιά

  • Αν θέλετε αργή καύση στο τζάκι

Βάλτε βελανιδιά, πεύκο και οξιά. Η βελανιδιά και η οξιά που είναι βαριά ξύλα και καίγονται αργά, ενώ το πεύκο θα τα βοηθήσει  στο να υπάρχει φλόγα. . Για φωτιά 4 ωρών θα χρειαστείτε 20 κομμάτια ξύλου περίπου (8 οξιά, 8 βελανιδιά και 4 πεύκο).

  • Αν θέλετε μεγάλη φλόγα στο τζάκι

Βάλτε πεύκο και οξιά. Το πεύκο παίρνει γρήγορα φωτιά και κάνει μεγάλη φλόγα. Πρέπει όμως  να προσθέσετε και οξιά για να αυξήσετε τη διάρκεια της φλόγας. Για δυνατή φωτιά 2 ωρών θα χρειαστείτε 10 κομμάτια ξύλου περίπου (4 οξιά, 8 βελανιδιά και 10 πεύκο).

  • Αν θέλετε ειδικά εφέ μέσα στο τζάκι σας…

Βάλτε κέδρο, πεύκο και λεύκα. Είναι μαλακά ξύλα, ανάβουν εύκολα και επίσης σκάνε και εύκολα. Το πεύκο παίρνει γρήγορα φωτιά και κάνει μεγάλη φλόγα. Για φωτιά με εφέ 1 ώρας θα χρειαστείτε 24 κομμάτια ξύλου περίπου (8 κέδρο, 8 πεύκο και 8 λεύκα)

  • Αν θέλετε αρωματική φωτιά στο τζάκι σας…

Βάλτε μηλιά, κερασιά και λίγο πεύκο. Όποτε θελήσετε να δώσετε άρωμα στην ατμόσφαιρα, προσθέστε 3 κομμάτια, ανά διαστήματα.

Διαβάστε, επίσης,

Όλες οι χρήσεις της στάχτης

Εναλλακτικές πηγές θέρμανσης

Κόλπα για ανανέωση του αέρα του σπιτιού

Ασφάλεια του παιδιού στο σπίτι

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ