Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜέθοδος απεξάρτησης

Μέθοδος απεξάρτησης

Print Friendly, PDF & Email

Πώς οι νέοι μπορούν να κάνουν απεξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Με την αλληλοβοήθεια μπορεί να μειωθεί η μεγάλη επιθυμία για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στους εφήβους που υποβάλλονται σε απεξάρτηση, σύμφωνα με μια έρευνα. Αυτή η μεγάλη επιθυμία είναι η σημαντικότερη αιτία της υποτροπής μετά τη θεραπεία.

Η μελέτη έγινε στο Case Western Reserve University και περιλάμβανε 93 άνδρες και 102 γυναίκες ανήλικους, ηλικίας 14 έως 18, που οδηγήθηκαν από το δικαστήριο για θεραπεία απεξάρτησης σε μια μεγάλη μονάδα στο Οχάιο. Οι περισσότεροι από τους εφήβους ελάμβαναν μαριχουάνα με εξάρτηση (92 τοις εκατό) και  αλκοόλ με εξάρτηση (60 τοις εκατό). Η συνέντευξη έγινε εντός των πρώτων 10 ημερών από την έναρξη του προγράμματος απεξάρτησης των  12 σταδίων και δύο μήνες αργότερα, όταν πήραν εξιτήριο από το πρόγραμμα.

Η αλληλοβοήθεια ανάμεσα στους εφήβους κατά τη διάρκεια του προγράμματος βελτίωσε τέσσερις έως επτά φορές τα αποτελέσματα της απεξάρτησης. Δύο συμπτώματα, αυτό της έντονης επιθυμίας και του ναρκισσισμού μειώθηκαν, ενώ η ψυχοκοινωνική λειτουργία βελτιώθηκε. Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι οι έφηβοι που είχε περάσει περισσότερο χρόνο σε θρησκευτικές τελετές – όπως η προσευχή, τη λατρεία και ο διαλογισμός – κατά τη διάρκεια της ζωής τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να βοηθήσουν τους άλλους κατά τη διάρκεια του προγράμματος θεραπείας.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Journal of Studieson Alcoholand Drugs.

Επειδή οι περισσότερες θρησκείες ενθαρρύνουν την αλληλοβοήθεια, φαίνεται ότι όσοι από τους έφηβους είναι θρησκευόμενοι, έχουν καλύτερα αποτελέσματα κατά την απεξάρτηση.

Βέβαια η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει πως και οι γονείς πρέπει να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την κατάχρηση ουσιών.

Διαβάστε, επίσης,

Βουπρενορφίνη για απεξάρτηση

Η Εκκλησία μας κάνει καλό  

by PREDICT

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ