Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓυναικολογίαΟι βιταμίνες για όσες παίρνουν αντισυλληπτικά

Οι βιταμίνες για όσες παίρνουν αντισυλληπτικά

Print Friendly, PDF & Email

Ποιες βιταμίνες πρέπει να παίρνουν όσες γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά;

 

Οι τύποι φραγμού, όπως τα προφυλακτικά και τα διαφράγματα, με ή χωρίς αντισυλληπτικές κρέμες ή ζελέδες, δεν έχουν γνωστές επιπτώσεις πάνω στις απαιτήσεις του οργανισμού σε βιταμίνες και μέταλλα.

Τα αντισυλληπτικά, όπως ο έλικας/σπιράλ ή οι ενδομήτριες συσκευές μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική αιμορραγία, η οποία ελέγχεται με βιοφλαβονοειδή (1000χλγρ ημερησίως) ή βιταμίνη Ε (100IU), μέρα παρά μέρα.

Τα αντισυλληπτικά από το στόμα αποτελούνται  από συνθετικά οιστρογόνα και προγεστερόνες, πράγμα που μπορεί ν’ αυξήσει τις απαιτήσεις του οργανισμού για ορισμένες βιταμίνες. Συμπληρώματα βιταμίνης Β6 (25-50χλγρ), βιταμίνης Β12 (5μγρ), φυλλικού οξέος (200μγρ), βιταμίνης Ε (100 IU) και βιταμίνης C (100χλγρ) χρειάζονται καθημερινά, συν τα μέταλλα ψευδάργυρος (15χλγρ) και μαγνήσιο (5χλγρ). Υψηλή δόση (100χλγρ) και πάνω) της βιταμίνης C βελτιώνει τη βιοπροσιτότητα του οιστρογονικού συστατικού του χαπιού, προκαλώντας έτσι υψηλότερα επίπεδά του στο αίμα. Κατά συνέπεια, η συμπληρωματική βιταμίνη C θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα σε χωριστό γεύμα ή διαφορετική ώρα από ότι το αντισυλληπτικό χάπι.

Επίσης, σε θεραπεία αντικατάστασης ορμονών, για την θεραπεία της εμμηνόπαυσης με φυσικές ή συνθετικές θηλυκές σεξουαλικές ορμόνες, η επίπτωση στις βιταμίνες είναι παρόμοιες με όσες προκαλούνται από το αντισυλληπτικό χάπι και αντιμετωπίζεται με τα ίδια συμπληρώματα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για όσες κάνουν αντισύλληψη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για όσες κάνουν αντισύλληψη

Διαβάστε, επίσης,

Στείρωση

Ουσίες που εξουδετερώνουν τις βιταμίνες

Μορφές και τρόπος χορήγησης αντισυλληπτικών δισκίων

Τι πρέπει να κάνετε αν ξεχάσετε να πάρετε το αντισυλληπτικό χάπι

Για όσες δεν θέλουν να παίρνουν αντισυλληπτικά δισκία

Αντενδείξεις λήψης αντισυλληπτικών χαπιών

Είναι ασφαλή τα αντισυλληπτικά;

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ