Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Ο αέρινος εξερευνητής

Print Friendly, PDF & Email

Αυτοκίνητο που κινείται με αιολική ενέργεια

Μόλις 7 ευρώ κοστίζει η απόσταση  5.000 χιλιομέτρων με ένα αυτοκίνητο που κινείται με αιολική ενέργεια.

Ο «Αέρινος Εξερευνητής» (Wind Explorer) είναι το πρωτότυπο αυτοκίνητο που κινείται με αιολική ενέργεια, μπορεί να ταξιδεύσει σε δρόμο μεγάλες αποστάσεις και παίρνει κίνηση και από ιστίο.

Κατασκευαστής του οχήματος, είναι ο Γερμανός Στέφαν Zίμερερ. Το ανοιχτό αυτοκίνητο που μοιάζει με αγωνιστικό, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, έχει ρόδες ποδηλάτου και κινείται κυρίως από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, που φορτίζεται το βράδυ από μία φορητή αεροτουρμπίνα. Ζυγίζει περίπου 80 κιλά χωρίς τις μπαταρίες και περίπου 200 κιλά συνολικά, είναι πολύ ελαφρύτερο από ένα μέσο αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 90 χιλιομέτρα την ώρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορεί να αντιμετωπίσει θερμοκρασίες έως και 60 βαθμούς Κελσίου, αλλά και πολικές θερμοκρασίες. το όχημα έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Διαβάστε, επίσης,

Συμφέρει η αγορά πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου;

Αυτοκίνητο από λαχανικά

Αυτοκίνητο υδρογόνου από το Πολυτεχνείο Κρήτης

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ομίχλη εγκεφάλου

Η ομίχλη εγκεφάλου ή ο χήμειο-εγκέφαλος περιγράφεται ως μια ομιχλώδη σκέψη, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εστίασης και αδυναμία συγκέντρωσης. Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ