Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΝανοσωματίδια για τον καρκίνο του πνεύμονα

Νανοσωματίδια για τον καρκίνο του πνεύμονα

Print Friendly, PDF & Email

Νανοτεχνολογία και καρκίνος του πνεύμονα

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Σε κλινική έρευνα οι πολλαπλές μεταστάσεις στους πνεύμονες μειώνονται ή ακόμη και εξαφανίζονται όταν ο ασθενής λαμβάνει μια δίωρη ενδοφλέβια έγχυση ενός πειραματικού φαρμάκου για τον καρκίνο. Το φάρμακο αυτό δημιουργήθηκε από την Bind Biosciences in Cambridge, Massachusetts για να δείξει αν η νανοτεχνολογία είναι ασφαλής.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν τα νανοσωματίδια που θα παραδίδουν τα φάρμακα στα καρκινικά κύτταρα πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Η ιδέα είναι ότι τα νανοσωματίδια που περιέχουν ένα συστατικό φαρμάκου θα μπορούσαν να στοχεύσουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα και να αποφεύγουν τα υγιή. Τα αντισώματα ή άλλα μόρια μπορούν να συνδεθούν με τα νανοσωματίδια και χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν με ακρίβεια τα κύτταρα-στόχους.  

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της νανοτεχνολογίας είναι ότι τα χημειοθεραπευτικά και στοχευμένα φάρμακα μπορεί να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα, προστατεύοντας τα υγιή κύτταρα του σώματος και προστατεύουν έτσι τους ασθενείς από τις παρενέργειες.    

Βέβαια, η συμπεριφορά του φαρμάκου στον οργανισμό μπορεί να αλλάξει πολύ, όταν συνδυάζεται με τα νανοσωματίδια. Τα νανοσωματίδια μπορεί να αλλάξουν τη διαλυτότητα ενός φαρμάκου, την τοξικότητα και την ταχύτητα της δράσης του. Εάν το κύριο πρόβλημα ενός φαρμάκου είναι ότι είναι τοξικό, τότε η νανοτεχνολογία μπορεί να το παραδώσει μόνο στα καρκινικά κύτταρα. Αν υπάρχει φάρμακο που η δραστικότητά του εξαρτάται από την απορρόφησή του για να είναι αποτελεσματική, τα νανοσωματιδία μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία για τη βέλτιστη θεραπευτική.

Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονος!!!

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη αδένα, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο πνεύμονος 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο πνεύμονος 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τι είναι η νανοϊατρική

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νανοσωματίδια

Μαγνητικά βλαστοκύτταρα για αναγέννηση οστών

Στοχευμένες τοπικές θεραπείες στον καρκίνο

Νανοσωματίδια από τσάι κατά του καρκίνου του προστάτη

Πολύμορφο γλοιοβλάστωμα

Βιβλιογραφία

Bind Biosciences in Cambridge

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ