Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΤο καλύτερο νερό

Το καλύτερο νερό

Print Friendly, PDF & Email

Τι να προτιμήσουμε νερό της βρύσης ή εμφιαλωμένο;

Υπάρχουν τριών ειδών εμφιαλωμένα νερά:

•Φυσικό μεταλλικό νερό: Έχει υπόγεια προέλευση και αντλείται από πηγές. Διακρίνεται από το κοινό πόσιμο νερό, από την φυσιολογική του σύσταση, π.χ.σε περιεκτικότητα ανόργανων αλάτων. Στα φυσικά μεταλλικά νερά δεν επιτρέπεται καμία επεξεργασία απολύμανσης.
•Νερό πηγής: Είναι το νερό υπόγειας προέλευσης που αντλείται από πηγές. Δεν υπόκειται σε επεξεργασία απολύμανσης, αλλά τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά είναι σαν εκείνα του κοινού πόσιμου νερού.
•Επιτραπέζιο νερό: Νερό με χαρακτηριστικά που δεν διαφέρουν από εκείνα του κοινού πόσιμου νερού, αλλά που είναι εμφιαλωμένο. Επιτρέπεται να υποβληθεί σε διάφορες διεργασίες απολύμανσης. 

Άρα το μόνο νερό που διαφέρει από αυτό της βρύσης είναι το «φυσικό μεταλλικό νερό»


Μήπως είναι πιο ασφαλές το εμφιαλωμένο, σε σχέση με αυτό της βρύσης;

Aν υπάρχει δίκτυο από όπου υδρεύεται η περιοχή, το νερό αυτό αυτονόητα είναι ασφαλές. Διαφορετικά δεν θα έπρεπε να λειτουργεί το δίκτυο. Αν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν λειτουργούν σωστά, δεν ελέγχουν το δίκτυο, υπάρχει πιθανότητα το νερό του δικτύου να μην είναι ασφαλές.

Το ίδιο συμβαίνει και με το  το εμφιαλωμένο νερό. Για να συλλεχθεί, να εμφιαλωθεί και να μεταφερθεί το εμφιαλωμένο νερό από τον τόπο παραγωγής στον τόπο κατανάλωσης, απαιτείται η τήρηση αυστηρών προδιαγραφών. 

Πάντως,  το εμφιαλωμένο είναι μια πολύ καλή λύση, ως λύση ανάγκης. Για καθημερινή πρακτική είναι αντιοικονομική και αντιπεριβαλλοντική λύση και όχι η ασφαλέστερη.

Διαβάστε, επίσης,

Μολυβδίαση

Μόλυνση του περιβάλλοντος και διατροφή

Τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για τον μόλυβδο

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ενυδάτωση με τροφές

Τα ιδανικά ροφήματα για την άσκηση

Καλοκαιρινή διατροφή παιδιών

Αφυδάτωση και υπερυδάτωση

www.emedi.gr

 

Προηγούμενο άρθροΙός SARS
Επόμενο άρθροΝευρογενής ανορεξία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ