Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα

Οι βιταμίνες που χάνονται από τις πατάτες κατά το μαγείρεμα

Print Friendly, PDF & Email

Η απώλεια της βιταμίνης C από τις πατάτες εξαρτάται από τη μέθοδο μαγειρέματος

Βραστά ξεφλουδισμένα και λιωμένα: Το 30-50% χάνεται

Βραστά μη ξεφλουδισμένα: Το 20-40% χάνεται

Ψητά: Το 20-40% χάνεται

Στον ατμό: Το 20-40% χάνεται

Τσιπς: Τ0 25-35% χάνεται


Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες των βιταμινών από τις πατάτες;

Οι απώλειες ελαχιστοποιούνται αν διατηρήσετε τον όγκο του νερού σε χαμηλή στάθμη. Μεγάλο μέρος της βιταμίνης C μπορεί να ανακτηθεί από το βραστό νερό αν αυτό χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες ή ζωμούς.

Διαβάστε, επίσης,

Απώλεια των βιταμινών στις πατάτες κατά την αποθήκευση

Μωβ πατάτες

Γλυκοπατάτα

Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές

Γεμιστές πατάτες

Ουσίες που εξουδετερώνουν τις βιταμίνες

www.emedi.gr

Προηγούμενο άρθροΞινόχορτο
Επόμενο άρθροΟ MEK αναστολέας για το μελάνωμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ