Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα πολλά ξενύχτια οδηγούν σε κατάθλιψη

Τα πολλά ξενύχτια οδηγούν σε κατάθλιψη

Print Friendly, PDF & Email

Η διασκέδαση κάνει καλό, φτάνει να γίνεται πάντα με μέτρο

 

Έρευνα, που έγινε σε 15.500 άτομα 12-18 χρονών αποκαλύπτει, πως τα πολλά ξενύχτια ενδέχεται να προκαλέσουν συμπτώματα κατάθλιψης… Σε πρώτη φάση, εστιάστηκε στους εφήβους, όμως παρόμοια αποτελέσματα και χειρότερα ισχύουν και για τους ενήλικες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ κατάθλιψης και ωρών ύπνου, καθώς ανακάλυψαν, πως οι έφηβοι, που δεν συμπλήρωναν ούτε 5 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, είχαν 71% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από εκείνους, που συμπλήρωναν 8 ώρες ύπνου, όπως δημοσιεύθηκε και στο επιστημονικό περιοδικό «Sleep».

Οι επιστήμονες, επίσης διαπίστωσαν, πως όσοι συμμετέχοντες πήγαιναν για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα, είχαν κατά 24% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη συγκριτικά με όσους κοιμόντουσαν από τις δέκα το βράδυ.

Η κατάθλιψη δεν είναι το μόνο ανησυχητικό σύμπτωμα, που μπορεί να εμφανίσουν οι ξενύχτηδες έφηβοι. Οι επιστήμονες αναφέρουν, πως όσοι… επισκέπτονταν το κρεβάτι τους μετά τα μεσάνυχτα, σκέφτονταν σε ποσοστό άνω του 20% την αυτοκτονία, συγκριτικά με όσους επέλεγαν να κοιμηθούν νωρίς. Οι αυτοκτονικές σκέψεις, δυστυχώς κυριαρχούσαν σε ποσοστό 48% των εφήβων, που δεν συμπλήρωναν ούτε 5 ώρες ύπνου, κάτι, που δεν συνέβαινε με όσους συμπλήρωναν ένα χορταστικό 8ωρο ύπνου.

Ο καλός και ξεκούραστος ύπνος, είναι απαραίτητος σε κάθε ηλικία, καθώς επηρεάζει την κριτική σκέψη, τις παρορμήσεις και βοηθά τα άτομα να αντιμετωπίσουν τα άγχη της καθημερινότητας.

Η έλλειψή του, δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα. Η έλλειψη ύπνου, προκαλεί  συμπτώματα κατάθλιψης καθώς το άτομο, νιώθει κουρασμένο  και με κακή διάθεση.

Διαβάστε, επίσης,

Ναρκοληψία

Μήπως σας λείπει ύπνος;

Εσείς παραμιλάτε στον ύπνο σας;

Το απόλυτο κόλπο για να κοιμηθείτε

Μήπως έχετε αϋπνία από κατάθλιψη;

Έχετε καταναλώσει πολύ καφέ και τσιγάρα;

Κόλπα για να κοιμηθείτε εύκολα

Εσείς μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ;

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ