Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟ πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά

Print Friendly, PDF & Email

 Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να περιγράψουν τον πονοκέφαλο

Τα μικρά παιδιά ενδεχομένως να μην γνωρίζουν ακόμη πώς να περιγράψουν τον πόνο και δεν μπορούν εύκολα να πουν στους γονείς τους ότι έχουν πονοκέφαλο.

Τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν ούτε τις στοιχειώδεις πληροφορίες για τους πονοκεφάλους τους μέχρι να φτάσουν πέντε ετών.

Οι γονείς των μικρότερων παιδιών θα πρέπει να παρατηρούν αν βάζουν τα χέρια τους στο κεφάλι ή πάνω από τα μάτια τους.

Άλλες πιθανές ενδείξεις πονοκεφάλου είναι όταν τα παιδιά ανασηκώνουν τα φρύδια τους ή ανακατεύουν συνέχεια τα μαλλιά τους. 

Τα βρέφη που υποφέρουν από πονοκεφάλους είναι συχνά εκνευρισμένα, ανήσυχα και υπερβολικά ευαίσθητα όταν τα αγγίζετε.

Προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία του πονοκεφάλου, οι γονείς πρέπει να υποβάλλουν το παιδί τους σε ενδελεχείς εξετάσεις, να απαντούν οι ίδιοι σε λεπτομερές ερωτηματολόγιο των γιατρών και να κρατούν ένα ημερολόγιο των πονοκεφάλων του παιδιού.

Πιθανά αίτια πρόκλησης των πονοκεφάλων είναι οι εμπύρετες καταστάσεις, οι λοιμώξεις -όπως του λαιμού ή των αυτιών- η διάσειση ή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. 

Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους ψυχολογικούς παράγοντες που ενδεχομένως να εμπλέκονται, όπως το στρες στο σχολείο ή μέσα στην οικογένεια.

Για να αποφύγουν τους πονοκεφάλους, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που θα περιλαμβάνει τακτικά γεύματα και ισορροπημένη διατροφή, να κοιμούνται αρκετά και να μην ξενυχτούν, να απολαμβάνουν καθαρό αέρα, να αθλούνται και να περνούν λιγότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή.

Διαβάστε, επίσης,

Αραχνοειδείς κύστεις

Τα μωρά με κολικούς εμφανίζουν ημικρανίες

Ενδείξεις βελονισμού

Αθροιστική κεφαλαλγία

Πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις ημικρανίες

Από τι πυροδοτούνται οι ημικρανίες;

Επικίνδυνοι πόνοι

Δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα

Μήπως κάθε πρωί ξυπνάτε με πονοκέφαλο και μπούκωμα;

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ